Αιματηρές συγκρούσεις σε φυλακή του Ιράκ | Epirus World

Αιματηρές συγκρούσεις σε φυλακή του Ιράκ

Έξι δεσμοφύλακες και 30 κρατούμενοι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή βόρεια της Βαγδάτης, από την οποία 40 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ. 

Οι ταραχές ξέσπασαν χθες Παρασκευή το βράδυ όταν ένας κρατούμενος άρπαξε το όπλο ενός δεσμοφύλακα σε αυτή τη φυλακή που βρίσκεται δίπλα στο αστυνομικό τμήμα του Χάλις, περίπου 50 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, διευκρίνισε ο Σάαντ Μάαν. 

«Ένας από τους κρατούμενους πήρε το όπλο ενός φρουρού. Αφού τον σκότωσε κατευθύνθηκε προς την αποθήκη και πήρε και άλλα όπλα», εξήγησε ο Μάαν, διευκρινίζοντας ότι έξι δεσμοφύλακες σκοτώθηκαν στις ταραχές. 

«Σαράντα κρατούμενοι απέδρασαν. Εννέα εξ αυτών κρατούνταν για κατηγορίες που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και οι υπόλοιποι για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον Μάαν, 30 από τους κρατούμενους που σκοτώθηκαν στις ταραχές είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία. 
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου