Ολοκληρώθηκε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού "Συλλέγω εμπειρίες" | Epirus World

Ολοκληρώθηκε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού "Συλλέγω εμπειρίες"


Ολοκληρώθηκε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού "Συλλέγω εμπειρίες" Η 2η εβδομάδα περιείχε τις δράσεις:
-"Τα παραμύθια της μουσικής" με την κα Μυρτώ Τσαούση (καθηγήτρια Γαλλικών) και 
- "Αρχιτεκτονική και αρχιτέκτονες" με την κα Βασιλική Σαρρή (αρχιτέκτονα).
Στη δράση "Τα παραμύθια της μουσικής" που έγινε τη Δευτέρα 18/5/2015 και την Πέμπτη 21/5/2015 η κα Τσαούση διάβασε στα παιδιά το βιβλίο "Τα παραμύθια της μουσικής" της Λιλής Λαμπρέλλη και μάθαμε πώς ήρθε στον κόσμο το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό και το πρώτο έγχορδο ενώ παράλληλα ακούγονταν οι ήχοι από τα μουσικά όργανα. Παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου και κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο και σε ποιά κτήρια έχει φιλοξενηθεί η Εθνική Βιβλιοθήκη.Τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν μια μουσική κάρτα.
Την Τρίτη 19/5/2015, στη δράση "Αρχιτεκτονική και αρχιτέκτονες" με αφορμή τα βιβλία «Οι ουρανοξύστες» του Germano Zullo/Albertine, «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» του Φρανκ Βίβε και «Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη» του Χρήστου Μπουλώτη, η κα Σαρρή εξήγησε στα παιδιά τι είναι αρχιτεκτονική, ποιος ασχολείται με την αρχιτεκτονική, τι είναι και τι κάνει ο αρχιτέκτονας, ποια τα στάδια κατασκευής ενός κτηρίου (φωτισμός, υλικά κλπ). Επίσης, η κα Σαρρή παρουσίασε και εξήγησε στους μαθητές πώς κατασκευάζεται μια μακέτα.
Μαζί με τα παιδιά, κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο και γνωρίσαμε τα κτήρια που φιλοξένησαν την Εθνική μας Βιβλιοθήκη καταλήγοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που το 2016 θα μετακομίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή.
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους δασκάλους του 2ου, 4ου και 6ου δημοτικού σχολείου για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα καθώς και τις κυρίες Βασιλική Σαρρή και Μυρτώ Τσαούση για τη διεξαγωγή των δράσεων.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου