Παραιτείται και ο ηγέτης των Εργατικών της Σκωτίας | Epirus World

Παραιτείται και ο ηγέτης των Εργατικών της Σκωτίας

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Σκωτίας, ο Τζιμ Μέρφι, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα, περίπου μία εβδομάδα μετά την εκλογική ήττα που υπέστησαν οι Εργατικοί στις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία χάνοντας 40 από τις 41 έδρες τους στη Σκωτία.

Ο Μέρφι, ένας από τους πολλούς βουλευτές των Εργατικών που έχασε την έδρα του την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του σε σύνοδο του κόμματος τον ερχόμενο μήνα αναλαμβάνοντας τις συνέπειες της ήττας των Εργατικών στη Σκωτία, μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος.

Την απόφασή του ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Γλασκώβη.

Η εσωκομματική πίεση για παραίτηση του Μέρφι αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς κάποιοι υποστήριξαν ότι απαιτείται μία νέα ηγεσία για την ανασύσταση του Εργατικού Κόμματος Σκωτίας μετά την συντριπτική του ήττα.

Η ήττα των Εργατικών στη Βρετανία οδήγησε στην παραίτηση του ηγέτη του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την αποτυχία να εισέλθει το κόμμα στην κυβέρνηση.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου