Ιερωμένοι στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Ήπειρο | Epirus World

Ιερωμένοι στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας στην Ήπειρο

Συλλέκτης, ιδιοκτήτης γκαλερί, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές και τη Scotland Yard για υποθέσεις κλοπής και διακίνησης κειμηλίων, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ήπειρο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων σε σπίτι του στο Περτούλι, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί εικόνα κλεμμένη το 2005 από τη Μονή Κοιμήσεως Βισικού Καλουτάς. Επρόκειτο για εκκλησιαστική εικόνα Μεταβυζαντινής Περιόδου που απεικονίζει τη Γέννηση, διαστάσεων 44×32 εκατοστών, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Η υπόθεση έχει εισέλθει σε δεύτερο κύκλο ερευνών σε Αττική, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα κι Εύβοια, όπου εξετάζεται και η εμπλοκή δύο τουλάχιστον ιερέων που φέρεται να έχουν κομβικό ρόλο, ενώ σε νέα βάση εξετάζεται η περίπτωση ενός 70χρονου καθηγητή ιστορίας αρχαιολογίας ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και κατείχε πλήθος αντικειμένων που είχαν κλαπεί από μονές των Ιωαννίνων, πανεπιστημίου που είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου