ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ - Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ | Epirus World

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ - Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι κανέλλα, και απαραίτητα μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ναι, ζάχαρη)... 

Αφού σιγοβράσουν για κανα δεκάλεπτο, ρίχνετε και μερικές πατάτες (καθαρισμένες-κομμένες), τις σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε και άλλο ένα φλυτζάνι ελειόλαδο, και το αφήνετε στην ησυχία του και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να κάνει μια πλούσια σάλτσα και να γίνουν οι πατάτες μαλακές σαν λουκούμια. 

Η συνταγή είναι παραδοσιακή και παμπάλαια, και απαγορεύονται οι δυτικότροπες καινοτομίες (διότι, ως γνωστόν, οι απολαύσεις κρύβονται στις λεπτομέρειες). Συγκεριμένα:

  • Οποιος παραλείψει το σκόρδο (γιατί είναι, λέει, παρακατιανό και μυρίζει) είναι θύμα.
  • Οποιος παραλείψει την ζάχαρη είναι θύμα.
  • Οποιος τολμήσει να προσθέσει κέτσαπ (για να γίνει, λέει, πιο πλούσια η σάλτσα) είναι θύμα.
  • Οποιος τολμήσει και χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε λάδι εκτός από λάδι ελιάς είναι αισχρός και βέβηλος.
  • Οποιος ξεχάσει να βγάλει την κανέλα πριν το σερβίρισμα είναι άτυχος, και να ετοιμάζει από τώρα τα λεφτά για να πληρώσει τον οδοντίατρο.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου