Μακάβρια ανακάλυψη σε εγκαταλελειμμένη κλινική στη Ρωσία | Epirus World

Μακάβρια ανακάλυψη σε εγκαταλελειμμένη κλινική στη Ρωσία

Μια μακάβρια υπόθεση που έχει σοκάρει την ρωσική κοινή γνώμη φαίνεται πως διερευνά η αστυνομία της δυτικής Σιβηρίας από τις αρχές του μήνα, μετά την ανακάλυψη μουμιοποιημένων βρεφών σε μια εγκαταλελειμμένη παθολογική κλινική .

Σε όλη την έκταση του εργαστηρίου βρέθηκαν οστά, ανθρώπινα όργανα αλλά και ολόκληρα βρέφη, πολλά εκ των οποίων έφεραν ουλές σε διάφορα μέρη του σώματός τους αποδεικνύοντας πως είχαν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις. Τα ευρήματα μάλιστα έχουν οδηγήσει πολλούς να μιλούν ιατρικά πειράματα και εγχειρήσεις που διενεργούνταν μέχρι και πριν τρία χρόνια στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.




Όπως αναμετέδωσαν οι Siberian Times ο φοιτητής , Gregory Grigorchuk έκανε βόλτα σε ένα μονοπάτι στο οποίο ανέφερε πως συχνάζουν παιδιά, όταν παρατήρησε το εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μπαίνοντας στην μέχρι πρότινος κλινική στην προσπάθειά του να εξερευνήσει το κτίριο, διαπίστωσε πως στα σκονισμένα ράφια υπήρχαν βάζα τα οποία περιείχαν υπολείμματα ανθρώπινων οργάνων, χρησιμοποιημένες διαφάνειες από εξετάσεις αίματος ακόμα και κρανία. Τα πλαστικά βάζα είχαν ετικέτες με ημερομηνίες η πιο πρόσφατη εκ των οποίων χρονολογείτο τον Ιανουάριο του 2012. 




Όπως δήλωσε ο φοιτητής πληροφορήθηκε για το μέρος από άλλους φοιτητές της σχολής του. «Μου είπαν πως σε αυτή την εγκαταλελειμμένη κλινική υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, βιβλία διασκορπισμένα, έγγραφα, ακόμα και ανθρώπινα όργανα σε βάζα». 



Ο κ Girgorchuk ειδοποίησε αμέσως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τις αρχές δίνοντας την πληροφορία πως στο εγκαταλελειμμένο πλέον εργαστήριο, το οποίο συνορεύει με ένα νεκροτομείο, υπήρχαν διασκορπισμένα απομεινάρια βρεφών και άλλων ανθρώπινων οργάνων. Η είδηση σόκαρε και προκάλεσε την οργή της τοπικής κοινωνίας. 




Οι αρχές που έσπευσαν στην περιοχή ανέφεραν πως εκτός από τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν και έγγραφα τα οποία περιέγραφαν λεπτομερώς ιατρικά πειράματα καθώς και τα ιστορικά των νεκρών ασθενών μαζί με τα ονόματα της οικογένειας και άλλες προσωπικές πληροφορίες.


Η εγκατάσταση χρησιμοποιούνταν για νεκροψίες μέχρι να μεταφερθεί σε ένα νέο κτίριο στο κοντινό νοσοκομείο. Μετά την ανακάλυψη η είσοδος σφραγίστηκε και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα αποτρόπαια ευρήματα παραμένουν εντός. Το γεγονός πως οι χρονολογίες ήταν πρόσφατες όμως ανάγκασε την εισαγγελία να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Μέχρι στιγμής όπως διευκρινίζουν οι Siberian Times δεν είναι γνωστό αν έχουν αναγνωριστεί τα άψυχα βρεφικά σώματα κι αν έχουν ειδοποιηθεί οι συγγενείς που αναφέρονται στα ιατρικά ιστορικά.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου