Πρόεδρος χώρας απειλεί να «κόψει το λαιμό» των ομοφυλόφιλων! | Epirus World

Πρόεδρος χώρας απειλεί να «κόψει το λαιμό» των ομοφυλόφιλων!

Ηγέτες κρατών της Δύσης έχουν κατά καιρούς ασκήσει κριτική στην καταπιεστική στάση της κυβέρνησης στη Γκάμπια απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Ο πρόεδρος της χώρας Yahya Jammeh, ο οποίος πήρε την εξουσία με πραξικόπημα το 1994, τους απάντησε σε ομιλία του προς τη νεολαία της χώρας του, απειλώντας να «κόψει τους λαιμούς» των ομοφυλόφιλων. 

Ήταν άλλο ένα σοκαριστικό και απειλητικό σχόλιο του ηγέτη της Γκάμπια, σε συνέχεια πολλών παρόμοιων τοποθετήσεων. 

Μιλώντας στην πόλη Farafeni ο Jammeh είπε: «Αν το κάνετε (στη Γκάμπια) θα σας κόψω το λαιμό. Αν είστε άνδρας και θέλετε να παντρευτείτε έναν άλλο άνδρα σε αυτή τη χώρα και σας πιάσουμε, κανείς δεν θα σας ξαναδει και κανένας λευκός δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό». 
  
Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση περιέκοψε πολλά εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης προς τη Γκάμπια λόγω του θλιβερού «ρεκόρ» της χώρας στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πλέον, σύμφωνα με τον Independent, η χώρα στηρίζεται κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής. 

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Jammeh είχε αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους «ζωύφια» και είχε ορκιστεί να τους πολεμήσει «όπως κυνηγάμε τα κουνούπια που προκαλούν την ελονοσία, αν όχι ακόμα πιο επιθετικά». 

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως μπορεί να θεραπεύσει το AIDS με φάρμακα από βότανα ενώ κάνοντας την… αυτοκριτική του, είχε πει πως επέτρεψε «πάρα πολλή έκφραση» πριν εξαπολύσει δρακόντειες επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου το 2005.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου