«Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει» | Epirus World

«Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει»

Τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές θα κλείσει εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός ΕΣΔΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκδήλωση «IDEAS FIGHT DEBATE» που διοργάνωσε σήμερα το forum 2020 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Θέλουμε τη συμφωνία και τη θεωρούμε δεδομένη. Δεν μπορούμε όμως να υποχωρήσουμε στα εξής: στο να υπάρχουν πρόσθετα υφεσιακά μέτρα που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε μια συμφωνία πακέτο που θα προϋποθέτει μια αναπτυξιακή διάσταση. Δεν θέλουμε νέα δάνεια, πιστεύουμε ότι απλώς η συμμετοχή μας στην ελάφρυνση της ΕΚΤ και η συμμετοχή μας στο πακέτο Γιούνκερ θα αποτελέσουν την αναπτυξιακή ένεση που χρειαζόμαστε». 

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη. «Χρειάζεται για να μπορέσουμε να ανατάξουμε τη δύσκολη θέση της ελληνικής οικονομίας να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα. Αυτό που ονομάζουμε στην Ελλάδα διαπλοκή των συμφερόντων. Συνιστά διαπλοκή στην Ελλάδα το γεγονός ότι το τρίγωνο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τραπεζών και πολιτικών έχει καταστήσει βασικό τρόπο του πλουτισμού στην Ελλάδα όχι την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά το να παίρνει κανείς πολιτικό μέρισμα από το κράτος. Ο παρασιτισμός δηλαδή αντί της επιχειρηματικότητας ως βασικό μέσο πλουτισμού». 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου