Σενάρια για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές | Epirus World

Σενάρια για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Brussels Group επανέρχεται το σενάριο της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση προβλέπει την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ ενώ δεν αποκλείεται ο συντελεστής να φθάνει στο 2 τοις χιλίοις. 

Σύμφωνα με το σενάριο που επεξεργάζονται Αθήνα κι δανειστές από την επιβολή του φόρου θα εξαιρεθούν οι αναλήψεις που γίνονται από τα ΑΤΜ και έτσι θα αυξηθεί η χρήση των καρτών και η έκδοση κάρτας από όσους δεν έχουν. 

Με την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις πάνω από τα 500 ευρώ σημαίνει ότι για μια ανάληψη 3.000 ευρώ θα παρακρατείται φόρος 3 ευρώ. Για μια ανάληψη 1.000 ευρώ, ο φόρος θα είναι 1 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ εάν ο συντελεστής ανέλθει στο 1 τοις χιλίοις έως 600 εκατ. ευρώ αν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 2 τοις χιλίοις.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.

Σύμφωνα με τη λογική του μέτρου, σε κάθε 1.000 ευρώ ανάληψης, ανεξαρτήτως συναλλαγής, είτε για μισθοδοσία, είτε για εμπορικό σκοπό, θα επιβάλλεται παρακράτηση 1 ευρώ. Για 10.000 ευρώ θα παρακρατούνται 10 ευρώ, για 100.000 ευρώ το τέλος θα είναι 100 ευρώ και για 1 εκατ. ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 1.000 ευρώ. 

Το τέλος δεν θα επιβαρύνει την κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες, αλλά μόνον την ανάληψη.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου