Τι κατέγραψε ο Βαρουφάκης στη Ρίγα | Epirus World

Τι κατέγραψε ο Βαρουφάκης στη Ρίγα

Σάλο και προβληματισμό προκάλεσε η αποκάλυψη των New York Times ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης κατέγραφε όλα όσα έγιναν στο δραματικό Eurogroup στη Ρίγα. 

Από την πλευρά του κ. Βαρουφάκη υπήρξε μια χλιαρή διάψευση και σε καμία περίπτωση μία κατηγορηματική διάψευση ότι δεν κατέγραφε τις συνομιλίες. Άλλωστε αυτό που δήλωσε είναι ότι σέβεται την εμπιστευτικότητα και ότι κανείς δεν του έχει πάρει κουβέντα από όσα έγιναν μέσα στο Eurogroup.

«Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν», δήλωσε αργά το βράδυ ο ίδιος στο EBEA.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επανήλθε στο ζήτημα κατά την ομιλία του  στο ΕΒΕΑ δηλώνοντας «κανένας δεν σέβεται τη ιδιωτικότητα και την εμπιστευτικότητα όσο εγώ. Δεν έχει ακούσει κανένας μια κουβέντα από εμένα έπειτα από τις συναντήσεις με ομολόγους μου».

«Δεν με πειράζει καθόλου εκείνοι που γράφουν αυτά τα ψέμματα αυτή τη στιγμή μπορεί να έχουν κάποια αγωνία πως θα διαψευστούν αργότερα» πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τους New York Times, ο κ. Βαρουφάκης αρνείται κατηγορηματικά ότι δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις από τους ομολόγους του στο Eurogroup της Ρίγας: «το αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου» λέει χαρακτηριστικά- παραδεχόμενος μάλιστα στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι έχει ηχογραφήσει τη σύσκεψη, αλλά δεν μπορεί να τη βγάλει στη δημοσιότητα λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.

Αν τελικά ο κ. Βαρουφάκης κατέγραψε τις συνομιλίες στο Eurogroup - άλλωστε είναι εξαιρετικά εύκολο ακόμη και με ένα κινητό - τότε μέσα από αυτές θα μπορούσε να φανεί αν πραγματικά υπήρξε σκληρή επίθεση εναντίον του, αλλά και από ποιους, καθώς και όσα μπορεί να είπαν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα.

Τι έγινε στη Ρίγα

Για άγριο σφυροκόπημα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών έκανε λόγο το Bloomberg λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Ρίγα.

Το δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του εν μέσω της αυξανόμενης δυσφορίας για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα που θα διορθώσουν την οικονομία της χώρας του ώστε να υπάρξει απελεύθερωση των δόσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών. Πηγές από την Ευρωζώνη λένε ότι οι χειρισμοί Βαρουφάκη για τις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι, τον κατηγόρησαν για χρονοτριβή, για τζογαδόρο και ερασιτέχνη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κλίμα ήταν τόσο επικριτικό από όλες τις πλευρές ώστε ο Γιάννης Βαρουφάκης να φτάσει στο σημείο να παραπονεθεί για την σε βάρος του εχθρική ατμόσφαιρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ελληνας υπουργός δέχθηκε επίθεση και από τους 18 συναδέλφους τους οι οποίοι τον κατηγόρησαν τις δραματικές καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις αλλά και για τα ψέματα που διαρρέονταν από την ελληνική πλευρά ότι μπορεί να δοθεί ρευστότητα μέχρι τον Ιούνιο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου