Ποινικό αδίκημα στη Βρετανία η παράνομη εργασία | Epirus World

Ποινικό αδίκημα στη Βρετανία η παράνομη εργασία

Πολιτικό πλήγμα αποτελούν για τον Ντέιβιντ Κάμερον τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τον αριθμό των μεταναστών στη Βρετανία: το 2014 ανήλθαν στις 318.000, ενώ εκείνος είχε δεσμευτεί να μειώσει τον αριθμό τους σε λιγότερους από 100.000 ετησίως.

Τα στοιχεία αυτά δίνονται στη δημοσιότητα καθώς ο Κάμερον ετοιμάζεται να παρουσιάσει, λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής για την Ανατολική Σύμπραξη της ΕΕ, μία σειρά από νέους νόμους που στοχεύουν να αποτρέψουν τους επίδοξους μετανάστες να μεταβούν στη Βρετανία, στο πλαίσιο της έναρξης για την επαναδιαπραγμάτευση των δεσμών της χώρας με το μπλοκ.

Σε ομιλία του στο Λονδίνο προτού μεταβεί στη Λετονία για την αυριανή σύνοδο, ο Κάμερον, ο οποίος στις 7 Μαΐου εξελέγη ανέλπιστα με αυτοδυναμία, θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες ενός νέου νόμου που θα καθιστά την παράνομη εργασία στη Βρετανία ποινικό αδίκημα.

Όπως σχολιάζει το Reuters ενώ το περιεχόμενο της ομιλίας θα είναι ουσιαστικά βρετανοκεντρικό, η χρονική συγκυρία της ομιλίας του Κάμερον θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα μήνυμα προς τους ηγέτες της ΕΕ για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιον το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Ισχυρή χώρα δεν είναι εκείνη που ανεβάζει τη γέφυρα... είναι εκείνη που ελέγχει τη μετανάστευση», θα πει ο Κάμερον, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 318.000 άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 2014 από 209.000 που ήταν ο αριθμός αυτός το 2013. Η Υπηρεσία χαρακτήρισε την αύξηση αυτή «στατιστικά σημαντική», σχολιάζοντας ότι είναι κατά τι μικρότερη από την προηγούμενη κορύφωση των 320.000 το 2005.

Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να επιδιώξει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων των αλλαγών για το πόσο εύκολη θα είναι η πρόσβαση για τους μετανάστες στο σύστημα πρόνοιας της χώρας προτού προχωρήσει, μέχρι το τέλος του 2017, σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Η οικονομία της Βρετανίας, που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, την καθιστά όλο και πιο ελκυστικό προορισμό για τους αναζητούντες εργασία.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου