Συνεχίζεται η συζήτηση για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής | Epirus World

Συνεχίζεται η συζήτηση για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη δικαστική αίθουσα, εκτός φυλακών Κορυδαλλού, θα βρεθεί και πάλι σήμερα στο επίκεντρο της τρίτης συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Η αλλαγή της δικαστικής αίθουσας, μετά τις αντιδράσεις τόσο φορέων της περιοχής όσο και παραγόντων της δίκης, έχει αναδειχθεί σε κεντρικό ζήτημα με αποτέλεσμα να μην έχει ουσιαστικά ξεκινήσει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Στο δικαστήριο αναμένεται να προσκομιστεί η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στην οποία αναφέρει πως αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ανακοινώνοντας ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015».

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο, θα έχει η πρόεδρος του δικαστηρίου η οποία και θα κληθεί, όπως όλα δείχνουν, να αποφασίσει για την τύχη της δίκης μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα είναι έτοιμη η νέα δικαστική αίθουσα. : «Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός περιμένοντας την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Της δήλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης είχε προηγηθεί συνάντηση με φορείς του Κορυδαλλού μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης, οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Νίκος Ορφανός, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αλλά και διευθυντές σχολείων που βρίσκονται δίπλα στην δικαστική αίθουσα.

Πάντως, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προτείνουν τη μεταφορά της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου