Δολοφονική απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Λιβύης Θινί | Epirus World

Δολοφονική απόπειρα κατά του πρωθυπουργού της Λιβύης Θινί

Την δολοφονική απόπειρα σε βάρος του κατήγγειλε χθες ο διεθνώς αναγνωρισμένος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ-Θινί. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την έξοδό του από μια συνεδρία της εκλεγμένης βουλής στο αραβικό κράτος, στο οποίο επικρατεί η αναρχία, οπλοφόροι άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Το επεισόδιο κατέδειξε τη κατάσταση διάλυσης της κρατικής εξουσίας στη Λιβύη, όπου δύο κυβερνήσεις και δύο βουλές, κάθε μια συνδεδεμένη με οπλισμένες φατρίες, μάχονται για τον έλεγχο εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που οι επαναστάτες έριξαν τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Θινί, είπε στο αραβικό ειδησειογραφικό κανάλι Al-Arabiya, ότι μόλις έφυγε με αυτοκίνητο από τη βουλή στην πόλη Τομπρούκ, δυτικά της χώρας, τον ακολούθησαν αρκετά αυτοκίνητα με οπλοφόρους και άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας έναν σωματοφύλακα του. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά το κυβερνητικό συμβούλιό του σε δήλωση του διευκρίνισε πως επρόκειτο για «πληρωμένους κακοποιούς» που είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να εισβάλλουν στη βουλή.

Ο πρόεδρος της βουλής Ακίλα Σαλέχ είχε ζητήσει από τον Θανί να αποχωρήσει από τη βουλή για την δική του ασφάλεια, αφού άτομα αντίθετα στην κυβέρνησή του συγκεντρώθηκαν έξω από τη ναυτική βάση όπου συνεδριάζει το σώμα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν δύο βουλευτές του κόμματός στο πρακτορείο Reuters. 

Από την επίθεση κάηκε ένα αυτοκίνητο έξω από τον περιφραγμένο χώρο της βάσης, όπως πρόσθεσαν, ενώ η βουλή συνέχισε τη συνεδρία της ακόμα κι όταν αποχώρησε ο Θανί, ο οποίος διαμένει στην πόλη Μπάϊντα, κοντά στο Τομπρούκ.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου