Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στο Τέξας | Epirus World

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στο Τέξας

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια στο Τέξας και την Οκλαχόμα, συμπεριλαμβανομένων τριών ατόμων στο Χιούστον Οι κλήσεις για βοήθεια στην τέταρτη κατά πληθυσμό πόλη των ΗΠΑ, ξεπέρασαν τις 1.000 σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των αρχών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο αριθμός των αγνοουμένων έχει φτάσει τους 30. 

Από την κακοκαιρία που έπληξε τις δύο πολιτείες το περασμένο εορταστικό τριήμερο, προκλήθηκαν άνευ προηγουμένου πλημμύρες, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά μέχρι και ένα φέρετρο εκταφιάστηκε και παρασύρθηκε από τα νερά στην όχθη ενός έλους.

Από τους νεκρούς, 12 ανήκαν σε δύο οικογένειες των οποίων η εξοχική κατοικία στο Ουίμπερλυ, 50 χιλιόμετρα δυτικά του Ώστιν, αποκόπηκε από τα θεμέλια της και παρασύρθηκε από τα νερά. Άλλα δύο άτομα στο Χιούστον βρέθηκαν νεκρά μέσα στο αυτοκίνητό τους ενώ το πτώμα ενός τρίτου ατόμου επέπλεε σε πλημμυρισμένο δρόμο.

Στη γειτονική Οκλαχόμα, το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας δήλωσε ότι έξι άτομα έχουν σκοτωθεί το Σαββατοκύριακο ως αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η δήμαρχος του Χιούστον, Ανίς Πάρκερ, σε συνέντευξη τύπου, ενώ τμήματα της πόλης δεν είχαν επηρεαστεί από τον καιρό, πάνω από 1.000 αυτοκίνητα είχαν καλυφθεί από τα νερά. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν ποδήλατα, καγιάκ ακόμα και σανίδες σέρφινγκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η πυροσβεστική της πόλης έχει περισυλλέξει σε βάρκες περίπου 500 άτομα, ενώ ελικόπτερα τόσο στο Χιούστον όσο και στο Ώστιν διέσωσαν κόσμο από αυτοκίνητα και οροφές κτιρίων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες για την υπόλοιπη μέρα της Τρίτης ενώ όλη την εβδομάδα προβλέπεται μεγαλύτερη βροχόπτωση.

Λόγω των έκτακτων φαινομένων περισσότερες από 200 πτήσεις είχαν ακυρωθεί στις δύο πόλεις του Τέξας μέχρι χθες βράδυ, ενώ περίπου 100.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην πολιτεία ολόκληρη καθώς έσπασαν στύλοι από το δυνατό αέρα και τα νερά.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, έχει κηρύξει τουλάχιστον 40 περιφέρειες του Τέξας σε κατάσταση φυσικής καταστροφή ενώ ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε πως θα δοθεί κρατική βοήθεια στην πολιτεία ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι πληγέντες και οι ζημιές.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου