Αγρίεψε η Μέρκελ μπροστά στον Πούτιν | Epirus World

Αγρίεψε η Μέρκελ μπροστά στον Πούτιν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα στη Μόσχα τη λύπη της για το γεγονός ότι «εξακολουθεί να μην υπάρχει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία», παρά το γεγονός ότι μια εκεχειρία τέθηκε επισήμως σε ισχύ στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τις συμφωνίες Μινσκ-2 με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης ανάμεσα στο Κίεβο και φιλορώσους αυτονομιστές.

«Σήμερα εξακολουθεί να μην υπάρχει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με τη ρωσική μετάφραση των δηλώσεών της, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό της Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Καθημερινά λαμβάνουμε αναφορές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που εξηγούν με αντικειμενικό τρόπο γιατί δεν γίνεται σεβαστή η κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η μία πλευρά σέβεται 100% τους όρους της συμφωνίας (για την κατάπαυση του πυρός) και η άλλη δεν τους σέβεται», διευκρίνισε η καγκελάριος. 

«Είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Ελπίζαμε ότι θα επιτυγχάνετο μια κατάπαυση του πυρός. Όμως δυστυχώς αυτό δεν συνέβη», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος έφθασε στη Μόσχα σήμερα, την επομένη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 70η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας, στις οποίες δεν συμμετείχαν οι Δυτικοί κατηγορώντας τη Ρωσία ότι στηρίζει στρατιωτικά τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που οι ρωσικές αρχές διαψεύδουν.

«Παρ' όλες τις δυσκολίες, η ειρηνευτική διαδικασία που άρχισε στο Μινσκ προχωρεί και η κατάσταση έχει γίνει πιο ήρεμη» στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν.

«Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες για τον σεβασμό ή τον μη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ, αυτές οι διαμαρτυρίες έρχονται και από τις δύο πλευρές», από την πλευρά των αυτονομιστών, όπως και του Κιέβου, σημείωσε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια μακροπρόθεσμη διευθέτηση παρά μόνο μέσω ενός απ' ευθείας διαλόγου» ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας πως η Ρωσία θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να συμβάλει σ' αυτό.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου