Τίμησε τους νεκρούς του Β' Παγκοσμίου η Μέρκελ | Epirus World

Τίμησε τους νεκρούς του Β' Παγκοσμίου η Μέρκελ

Τη μνήμη των σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμίο Πόλεμο τίμησε σήμερα στη Μόσχα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε συνεργασία με τη Ρωσία, σ' ένα υπόβαθρο εντάσεων αναφορικά με την Ουκρανία.

Η Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη κοντά στο Κρεμλίνο, σε μια κίνηση κατευνασμού μετά την άρνησή της να παραστεί την προηγουμένη στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Στην αρχή της συνάντησή της με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, η καγκελάριος, η οποία διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες ρόλο κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας. 

«Είναι απαραίτητο για μας να εργασθούμε, να συνεργασθούμε ακόμη και σε περίπλοκες καταστάσεις» και να «προσπαθήσουμε να βρούμε διπλωματικές λύσεις», δήλωσε.



Η Ρωσία γιόρτασε χθες Σάββατο τα 70 χρόνια της νίκης των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας με μια τεράστια παρέλαση, όμως οι περισσότερες δυτικές χώρες μποϊκοτάρησαν τους εορτασμούς αυτούς για να διαμαρτυρηθούν για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα και για την υποστήριξή της τελευταίας προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου