Αυτό είναι το σοκαριστικό πρόσωπο της νευρικής ανορεξίας | Epirus World

Αυτό είναι το σοκαριστικό πρόσωπο της νευρικής ανορεξίας

Έχει ύψος σχεδόν 1.70. Ζυγίζει λίγο παραπάνω από 40 κιλά και βρίσκεται πια πολύ κοντά στο θάνατο. Η Rachael Farrokh από την Καλιφόρνια εκλιπαρεί τον κόσμο να τη βοηθήσει να σώσει τη ζωή της. 

Η 37χρονη ηθοποιός, που παλεύει με τη νευρική ανορεξία για περισσότερο από δέκα χρόνια, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο περιγράφει τη μάχη της με τη διατροφική διαταραχή που έφτασε να απειλεί τη ζωή της. Εξηγεί πώς η νόσος επιδεινώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να έχει αποστεωθεί και να είναι πολύ αδύναμη ακόμα και για να μετακινηθεί μέσα στο σπίτι της. Έτσι ο σύζυγός της Ron Edmondson αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά του για να τη φροντίζει επί 24ώρου, ενώ τα νοσοκομεία της περιοχής της αρνούνται να τη δεχθούν επειδή το «επικίνδυνο» βάρος της καθιστά την περίπτωσή της περιστατικό μεγάλης ευθύνης. 




«Υπάρχει ένα νοσοκομείο σε όλη τη χώρα που μπορεί να με βοηθήσει αλλά οι πιθανότητές μου είναι πολύ μικρές. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», λέει η 37χρονη στο βίντεο, παρακαλώντας όποιον το βλέπει να
προσφέρει όσα χρήματα μπορεί. 

«Χρειάζομαι τη βοήθειά σας αλλιώς δεν έχω καμία ελπίδα», λέει κατευθύνοντας τους χρήστες στη σελίδα του GoFundMe όπου προσπαθεί να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια για να πληρώσει τη θεραπεία της. 

Η Farrokh συνάντησε τον 41χρονο Edmondson όταν εκείνος εργαζόταν ως personal trainer στο γυμναστήριό της. «Πριν τη νευρική ανορεξία ήταν μια όμορφη, υγιής γυναίκα γεμάτη ενέργεια», λέει εκείνος. 





«Αρχικά ήταν όλα αθώα, ήθελα απλά να χάσω λίγα κιλά για να κάνω καλύτερους κοιλιακούς», εξηγεί η 37χρονη, «αλλά η ξαφνική απώλεια της δουλειάς μου και μια επώδυνη ανάμνηση του παρελθόντος άνοιξαν την πόρτα στην ανορεξία»

«Κοιτάζω αυτό το κορίτσι στις φωτογραφίες μου πριν λίγα χρόνια. Ξέρω πως χαράμισα τόσο καιρό από τη ζωή μου. Θέλω απλώς να ξαναγίνω εκείνος ο άνθρωπος, εκείνη η δυνατή ανεξάρτητη γυναίκα που μπορεί να είναι ο εαυτός της», προσθέτει. 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, και καθώς υποφέρει από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, υποβάλλεται σε μεταγγίσεις ενώ περιορίζονται και οι διανοητικές επιδόσεις της. 




«Με τόσο χαμηλό βάρος ο εγκέφαλός μου είναι λίγο πιο αργός απ’ ό,τι θα ήθελα, μερικές φορές ξεχνάω τι είπα πριν λίγο», περιγράφει. 

«Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε μαζί για περισσότερο από μία δεκαετία και αυτές θα είναι οι τελευταίες της ημέρες αν δεν αναλάβουμε δράση», αναφέρει στο GoFundMe ο Edmondson.
«Το βάρος της εξακολουθεί να πέφτει και είναι πλέον σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα. Παλεύει με μια διαταραχή που προκαλεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από όλες, μια ακραία περίπτωση ανορεξίας. Μόνο ένα νοσοκομείο υπάρχει που να εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών περιστατικών και είναι αποστολή μου να μπει εκεί. Αν καταναλώσει πολλές θερμίδες ο μεταβολισμός της θα επιταχυνθεί και θα χάσει ακόμα περισσότερο βάρος. Είναι μια πολύ λεπτή ιατρική κατάσταση. Τα άλλα νοσοκομεία δεν τη δέχονται γιατί δεν έχει το μίνιμουμ βάρος για να μπει εκεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να τη σώσουν», συμπληρώνει. 





Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου