Η Πολωνία «ανοίγει τις πύλες της» σε Σύρους πρόσφυγες | Epirus World

Η Πολωνία «ανοίγει τις πύλες της» σε Σύρους πρόσφυγες

Η Πολωνία πρόκειται να υποδεχθεί 60 οικογένειες χριστιανών προσφύγων από τη Συρία, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Εύα Κόπατς.

«Η απόφαση είναι σαφής. Θα υποδεχθούμε καταρχήν εξήντα οικογένειες. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα», είπε η Κόπατς έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

«Σήμερα, οι χριστιανοί οι οποίοι υφίστανται έναν βάρβαρο διωγμό στη Συρία αξίζουν μια χριστιανική χώρα όπως είναι η Πολωνία να αναλάβει ταχεία δράση και να προστρέξει σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας. 

Μια πολωνική μη κυβερνητική οργάνωση, η Estera, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες χριστιανών από τη Συρία, δηλαδή περίπου 1.500 ανθρώπους, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες.

Η Εύα Κόπατς ζήτησε επίσης να υπάρξει υποστήριξη από μέρους οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολωνικά, να φροντίσουν τα παιδιά τους», είπε ακόμη η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η Βαρσοβία, όπως και η πλειονότητα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάσσονται εναντίον της υποχρεωτικής κατανομής μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στα κράτη μέλη που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του Μαΐου. Η πολωνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων εθελοντικά από κάθε κράτος μέλος για φιλανθρωπικούς λόγους.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου