«Η Ελλάδα αναζητεί αναγνώριση της προόδου που έχει κάνει» | Epirus World

«Η Ελλάδα αναζητεί αναγνώριση της προόδου που έχει κάνει»


Πρώτο θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC και ψηλά στην ιστοσελίδα του «παίζει» σήμερα το θέμα της Ελλάδας με φόντο τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

«Η Ελλάδα αναζητεί την αναγνώριση της δημοσιονομικής προόδου που έχει κάνει, από την ευρωζώνη» τιτλοφορείται το δημοσίευμα, όπου αναφέρεται πως οι Έλληνες πολιτικοί εκφράζουν την ελπίδα πως οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αναγνωρίσουν τη δημοσιονομική πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα. Το BBC επισημαίνει πως οι Έλληνες υπουργοί λένε πως θα ανταποκριθούν στη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ προς  το ΔΝΤ αύριο, χωρίς όμως στις σημερινές συνομιλίες να αναμένεται οριστική λύση ενώ αρκετά θέματα παραμένουν άλυτα. 

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει πει πως δεν θα αθετήσει τις προεκλογικές τις υποσχέσεις για αντιμετώπιση της λιτότητας, κάτι που την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους πιστωτές της.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει το άρθρο, έχει πει μιλώντας στους υπουργούς του πως η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα.

«Θέλουμε μια καθαρή επιβεβαίωση της προόδου που έχει γίνει», είπε χαρακτηριστικά. 
Οι υπουργοί της ευρωζώνης δεν ελπίζουν πως θα επιτευχθεί συμφωνία. «Έχουμε κάνει πρόοδο αλλά δεν είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». «Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα», τόνισε. 
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου