BBC: «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα» η συμφωνία για την Ελλάδα | Epirus World

BBC: «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα» η συμφωνία για την Ελλάδα

Στην εκτίμηση του Γιάννη Βαρουφάκη πως θα επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναφέρεται δημοσίευμα του BBC, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «πλησιάζει με ταχύτητα τη χρεοκοπία» και οφείλει να καταβάλει δόση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου. 

Το βρετανικό δίκτυο φιλοξενεί αποσπάσματα από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών υπενθυμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, έχουν «κολλήσει» στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν πριν την εκταμίευση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα. 

Άλυτα παραμένουν, σημειώνει το BBC, τα θέματα των συντάξεων, των εργασιακών και της επαναπρόσληψης 4.000 πρώην δημοσίων υπαλλήλων. 

«Η κατάσταση προκάλεσε φόβους πως η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από λεφτά», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ρίγας και παρότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε πως πιθανώς θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης. 

Ο ίδιος χαιρέτισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια «για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα εναπομείναντα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων».
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου