ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χρηματική ικανοποίηση,ζητούν οι γονείς 46χρονης γυναίκας που ήταν παχύσαρκη και πέθανε μετά από επέμβαση! | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χρηματική ικανοποίηση,ζητούν οι γονείς 46χρονης γυναίκας που ήταν παχύσαρκη και πέθανε μετά από επέμβαση!

Οι γονείς 46χρονης γυναίκας που ήταν παχύσαρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο για μια συνήθη επέμβαση η οποία όμως είχε τραγική κατάληξη, καθώς έχασε τη ζωή της, υπέβαλλαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, αγωγή αποζημίωσης κατά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Διεκδικούν χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης ύψους 700.000 ευρώ.Η άτυχη γυναίκα που είχε εισαχθεί στην Χειρουργική Κλινική στις 4.12.2014, προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική χειρουργική επέμβαση αδυνατίσματος (διενέργεια προγραμματισμένης λαπαροσκοπικής μερικής κάθετης γαστρεκτομής), απεβίωσε σε κατάσταση σηπτικής καταπληξίας και πολυοργανικής ανεπάρκειας, δεκαπέντε ημέρες αργότερα στην ΜΕΘ του ίδιου Νοσοκομείου. Για το θάνατο της είχαν επιληφθεί από την πρώτη στιγμή αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες προανακριτικές Αρχές των Ιωαννίνων, που έδωσαν μάλιστα και σχετική εντολή να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις μαρτύρων. Οι δύο (θετοί) γονείς της άτυχης γυναίκας υπέβαλλαν επιπλέον σχετική μήνυση σε βάρος εφτά γιατρών τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τον αδόκητο χαμό της κόρης της, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς
Όπως αναφέρεται στην αγωγή (με πληρεξούσιο δικηγόρο τον Εμ.Σταύρου) αλλά και στη μήνυση που έχουν καταθέσει οι γονείς, η κόρη τους μετά από εξετάσεις και ιατρική παρακολούθηση μηνών πείστηκε από τον γιατρό που την παρακολουθούσε ότι ή μόνη θεραπευτική οδός για το πρόβλημα της παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε ήταν η χειρουργική επέμβαση. Έτσι προγραμματίστηκε η εισαγωγή της στο Χειρουργείο στις 5.12.2014 για να υποβληθεί στην εγχείρηση, που θα πραγματοποιούσε με την ομάδα του ο γιατρός της.«Δυστυχώς, αναφέρεται στην αγωγή κατά του Νοσοκομείου, η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση από βαρύτατη αμέλεια των ιατρών είχε τραγική εξέλιξη και ακόμα τραγικότερη κατάληξη. Όπως προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα, οι αδέξιοι χειρισμοί των ιατρών προκάλεσαν στην ασθενή σοβαρότατους τραυματισμούς στην κοιλιακή αορτή με απώλεια αίματος, στην που επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστούν με επείγουσα λαπαροτομία.Εν συνεχεία, η ασθενής λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της εισήχθη εσπευσμένα στη Μ.Ε.Θ. με αιτία εισαγωγής: «Ασθενής χειρουργημένη για νοσογόνο παχυσαρκία λαπαροσκοπικά, τρώση αορτής κατά την τοποθέτηση τροκάρ και ρήξη εντέρου». Κατά τη νοσηλεία της στην Μ.Ε.Θ., βρισκόταν σε σηπτική κατάσταση, με υψηλή πυρετική κίνηση και αυξημένους δείκτες φλεγμονής. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε στις 10.12.2014 έδειξε ευρήματα συμβατά με λοίμωξη αναπνευστικού, εκτεταμένη μετεγχειρητική περιτονίτιδα, με ενδοκοιλιακές συλλογές, ελεύθερο αέρα, εγκυστωμένες συλλογές και ρυπαρότητα περιτοναϊκού λίπους. Στις 13.12.2014 υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση με διάγνωση πιθανή οξεία κοιλία. Ήταν, όμως, όπως αποδείχθηκε, πολύ αργά, η ασθενής εξακολουθούσε να βρίσκεται σε σηπτική κατάσταση, με προοδευτική εγκατάσταση νεφρικής και ηπατικής ανεπάρκειας, και δυστυχώς στις 19.12.2014 απεβίωσε».

Ιατροδικαστική διερεύνηση
Της υπόθεσης επιλήφθηκε άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και δόθηκε η εντολή προς τον Καθηγητή της Ιατροδικαστικής του Παν/μίου Ιωαννίνων και Δ/ντή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, να διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή. Ο τελευταίος συνέταξε την έκθεση του στην οποία, ως αιτία θανάτου, προσδιορίστηκε η καθολική περιτονίτις απότοκος προηγηθείσης χειρουργικής επέμβασης, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν στην κοιλία της ασθενούς διεγχειρητικά, καθώς και η επακολουθήσασα σηπτική κατάσταση, που προκάλεσε τελικά και το θάνατο. Πέραν της προαναφερθείσας ιατροδικαστικής έκθεσης, ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης με τον επίσης ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, συνέταξαν ως τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας τη δική τους έκθεση σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας επελθών θάνατος συνδέεται αιτιωδώς με αμελείς ιατρικούς χειρισμούς.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου