Στην Αθήνα τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας έπειτα από 1000 χρόνια | Epirus World

Στην Αθήνα τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας έπειτα από 1000 χρόνια

Στην Αθήνα βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών

Στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο. Νωρίτερα, τα ιερά λείψανα παρέλαβε αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας, από την βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το romfea.gr , η μεταφορά των ιερών λειψάνων είναι ιστορικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας φτάνει σε Ορθοδόξη χώρα.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιερού προσκυνήματος, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας και άλλων Εκκλησιών.

Στη συνέχεια με πομπή τα ιερά λείψανα της Αγίας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν στο κέντρο του Ναού, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερωνύμου, παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, βουλευτών, του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας, τον Αρχηγών της Αστυνομιάς, του Λιμενικού και εκατοντάδων πιστών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σημασία των ιερών λειψάνων στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι οι άγιοι μας στηρίζουν καθημερινά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε ότι χρειάζεται ενότητα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.













Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου