Ακίνδυνος ο φάκελος με τη σκόνη στη Σλοβενία | Epirus World

Ακίνδυνος ο φάκελος με τη σκόνη στη Σλοβενία

Ακίνδυνη ήταν τελικά η λευκή σκόνη που εντοπίστηκε, χθες, σε φακέλους που είχαν σταλεί στο γραφείο του προέδρου της Σλοβενίας, στην έδρα της κυβέρνησης, στη Σλοβενική Βουλή, σε διάφορα υπουργεία κ.ά., σύμφωνα με τη σλοβενική αστυνομία.

Οι δυνάμεις ασφάλειας της Σλοβενίας έδρασαν άμεσα, μετά τον εντοπισμό της σκόνης, προβαίνοντας σε αποκλεισμό των κτιρίων, στέλνοντας δείγμα της σκόνης για αναλύσεις και απομονώνοντας όλους όσοι είχαν έρθει σε επαφή.

Από τις αναλύσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι η ουσία στους φακέλους δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Λιουμπλιάνας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ενέργεια ή για το ποια ήταν τα κίνητρά του.

Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η σλοβενική κυβέρνηση συνέχισε να εργάζεται κανονικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρο Τσέραρ, καταδικάζοντας τέτοιου είδους ενέργειες και εκφράζοντας την ελπίδα πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

«Αυτή ήταν μια πολύ ανεύθυνη και επιζήμια ενέργεια που προβάλλει προσκόμματα στο έργο των κρατικών θεσμών και ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των πολιτών, χωρίς να υπάρχει λόγος» τόνισε ο κ. Τσέραρ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της συμμαχίας Σοσιαλδημοκρατών Ντέγιαν Ζιντάν υπογράμμισε την ανάγκη προσοχής για το ενδεχόμενο πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών, παρά το γεγονός ότι όσα συνέβησαν χθες ήταν απλώς ένα «κακόγουστο αστείο».

Η εκτίμηση πως η κατάσταση στη Σλοβενία στον τομέα της ασφάλειας είναι σταθερή, είναι σωστή, αλλά «θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση» σημείωσε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη φονική επίθεση κατά αστυνομικού στην πόλη Ζβόρνικ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου