Λογίστρια στην Πάτρα «δάγκωσε» τους πελάτες της | Epirus World

Λογίστρια στην Πάτρα «δάγκωσε» τους πελάτες της

Πανικός επικρατεί στις τάξεις ελευθέρων επαγγελματιών αλλά ακόμα και εργαζομένων στο δημόσιο οι οποίοι κατά το παρελθόν για διάφορους λόγους είχαν ανοίξει βιβλία στην εφορία και το ΤΕΒΕ και οι οποίοι από το πουθενά έχουν βρεθεί να οφείλουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η αιτία του κακού βρίσκεται σε γυναίκα η οποία δήλωνε και δηλώνει  «φοροτεχνικός» στην οποία είχαν εμπιστευτεί τη διαχείριση των φορολογικών τους υποθέσεων και την οποία επίσης εμπιστεύθηκαν πριν από χρόνια, προκειμένου να τους κλείσει τα βιβλία και να διαγράψει από το ΤΕΒΕ, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Αυτή ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό τους έπαιρνε διάφορα ποσά προκειμένου να κάνει το κλείσιμο των βιβλίων και την διαγραφή τους από το ΤΕΒΕ αλλά αυτό ποτέ δεν  έγινε.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο πριν λίγες εβδομάδες, όταν ιδιώτες αλλά και εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ανακάλυψαν -απευθυνόμενοι στις εφορίες και σε άλλους φορείς προκειμένου να ρυθμίσουν άλλες υποχρεώσεις τους- πως όχι μόνο δεν είχαν κλείσει τα βιβλία τους και δεν είχαν διαγραφεί από το ΤΕΒΕ, αλλά  εμφανίζονται να οφείλουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ αλλά και φυσικά από την μη  καταβολή των χρημάτων που έπρεπε για την ασφάλισή τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση  πατρινού, ο οποίος έφτασε στην εφορία για να δει γιατί δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα, όπου ανακάλυψε πως οφείλει χιλιάδες ευρώ για ΦΠΑ και στη συνέχεια υποψιασμένος μετέβη στον ΟΑΕΕ για να ακούσει κι από εκεί τη λυπητερή.

Συνολικά εμφανίζεται να χρωστά πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ ενώ για το κλείσιμο βιβλίων και τη διαγραφή από το ΤΕΒΕ που ποτέ εν έγινε, είχε πληρώσει το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα η οποία εργάζεται τώρα στο Δημόσιο και πριν από χρόνια είχε ανοίξει βιβλία  και πρόσφερε υπηρεσίες σε οργανισμό με παροχής υπηρεσιών, ανακάλυψε πως ενώ είχε καταβάλει ποσό 15 χιλιάδων ευρώ για το κλείσιμο βιβλίων και διαγραφή από το ΤΕΒΕ, αυτό ποτέ δεν έγινε και σήμερα βρέθηκε να έχει συνολική οφειλή πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ.

Την ψάχνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αυτά περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά και πίσω από  όλες τις περιπτώσεις βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, το οποίο τα θύματα αναζητούν και μάλιστα ορισμένα από αυτά δηλώνουν αποφασισμένα ακόμα και να χρησιμοποιήσουν βία.

Η  …φοροτεχνικός δεν απαντά στα τηλέφωνά τους ενώ σε δύο περιπτώσεις που την εντόπισαν παρόλο που τους έκλεισε ραντεβού αυτή δεν εμφανίστηκε ποτέ. Θύματά της ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την άσκηση μηνύσεων, ωστόσο το σίγουρο είναι, πως θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ παρόλο που δεν φταίνε. 
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου