«Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο» | Epirus World

«Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο»

«Η απώλεια του Γκύντερ Γκρας αφορά κάθε πολίτη της Ευρώπης. Σήμερα χάσαμε ένα από τα σημεία αναφοράς του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Και η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο φίλο που δε δίστασε να σταθεί δίπλα στον ελληνικό λαό στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης, όταν τα στερεότυπά εναντίον της Ελλάδας βρίσκονταν στο απόγειό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του νομπελίστα συγγραφέα και ποιητή, Γκύντερ Γκρας.

Ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ο Γκύντερ Γκρας, δεν υπήρξε μόνο ο νομπελίστας βιρτουόζος του λόγου, αλλά και ο μαχητικός διανοούμενος της δημοκρατικής και κοινωνικής στράτευσης» και επισήμανε ότι «το "τενεκεδένιο ταμπούρλο" του είναι ανεξίτηλο ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής και αντιφασιστικής λογοτεχνίας».

«Στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους και όλες που τον αγάπησαν, εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη» κατέληξε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου