Σακελλαρίδης: Κοντά σε συμφωνία και έντιμη λύση | Epirus World

Σακελλαρίδης: Κοντά σε συμφωνία και έντιμη λύση

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία και θα αποτελεί έντιμη λύση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. 

Για το δημοψήφισμα τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής. Ενώ άφησε ανοιχτό της προσφυγής στο λαό για την επικύρωση της συμφωνίας, τόνισε ότι θα γίνει μόνο αν δεν κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Δεν θα χρειαστεί προσφυγή αν είναι έντιμη».

Σε ερώτηση για το εάν θα τεθεί θέμα ευρώ σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία που δεν θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής για πραγματική ανάσα, εκτιμώντας πάντως ότι δεν θα χρειαστεί η προσφυγή σε δημοψήφισμα.

«Όσο αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται θα κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία, στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη. Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σε σειρά από ζητήματα δικής της επιλογής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα είναι επιβλαβής η συμφωνία με τους εταίρους» διαβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

«Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στοχοποίησης του κ. Βαρουφάκη με ένα τρόπο που είναι ανοίκειος» ανέφερε εξάλλου για τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης. «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξή μας, απλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μια αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για έντιμη λύση» εξήγησε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ερωτηθείς εάν το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την επίσπευση της συμφωνίας θα περιέχει μειώσεις σε επικουρικές και κύριες συντάξεις και ρυθμίσεις για εργασιακά και ομαδικές απολύσεις, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως είναι ζητήματα που εξετάζει η κυβέρνηση αλλά δεν θα περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο, παραπέμποντάς τα στην τελική διαπραγμάτευση του Ιουνίου. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν είναι διαπραγματεύσιμο από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παραμονής του ΕΝΦΙΑ και για το 2015, το οποίο άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατόν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι έχουν υποσταλεί οι προεκλογικές «σημαίες» της κυβέρνησης, που ήταν το κούρεμα του χρέους και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου