«Κανείς δε γνωρίζει πότε πραγματικά αδειάζουν τα ταμεία» | Epirus World

«Κανείς δε γνωρίζει πότε πραγματικά αδειάζουν τα ταμεία»

Για σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά αδειάζουν τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης. Η έκδοση εντόκων γραμματίων της έδωσε λίγο χρόνο. Θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τις 24 Απριλίου», γράφει το περιοδικό. Επικαλούμενο πηγές σε Βρυξέλλες και Αθήνα το περιοδικό αναφέρει ότι αποφάσεις του Eurogroup για ενδεχόμενη εκταμίευση νέων δόσεων δεν αναμένονται πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία συνήλθε χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποτιμήσει την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη. «Δεδομένου ότι εξακολουθεί να λείπει μια συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων, οι πολιτικά υπεύθυνοι δεν μπορούν ακόμη να λάβουν αποφάσεις για νέα βοήθεια την οποία έχει τόσο ανάγκη η Αθήνα», σημειώνει το περιοδικό.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Spiegel αναφέρεται και στις χθεσινές συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν στη Μόσχα. «Η Ρωσία προσπαθεί να προσελκύσει την Ελλάδα με την προοπτική επενδύσεων αλλά και πιθανά έσοδα εκατομμυρίων από την μεταφορά φυσικού αερίου. Παρατηρητές εκτιμούν ότι τρέφοντας καλές σχέσεις με την Αθήνα, η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τη σκληρή πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας. Ο έλληνας πρωθυπουργός θεωρείται επικριτής των ευρωπαϊκών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση».
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου