«Ένιωθα πιο πολύ σαν σύζυγός του παρά σαν κόρη του» | Epirus World

«Ένιωθα πιο πολύ σαν σύζυγός του παρά σαν κόρη του»

Τα παιδικά χρόνια της 39χρονης σήμερα Mandy Greenwood από τη Βρετανία σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα από την καθημερινή κακοποίηση που υφίστατο από τον ίδιο της τον πατέρα. Μετά την καταδίκη του σε 22ετή φυλάκιση, η γυναίκα λύνει τη σιωπή της.
«Ο πατέρας μου μού έλεγε πως το έκανε μόνο επειδή με αγαπούσε. Ήμουν περισσότερο σαν σύζυγός του παρά κόρη του», λέει στην Daily Mail. «Τώρα που βρίσκεται στη φυλακή, το αίσθημα της ελευθερίας και της ανακούφισης είναι απίστευτο, δεν θα μπορέσει να ξανακάνει κακό σε άλλο παιδί».
Η Μandy κουβαλούσε το φρικτό μυστικό της για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Μόνο αφότου μίλησε στον άνδρα της για όλα όσα είχε περάσει βρήκε το κουράγιο να ζητήσει βοήθεια και τόλμησε τελικά να μιλήσει ανοιχτά για την κακοποίησή της, με την ελπίδα να δώσει θάρρος και σε άλλα θύματα.
Η κακοποίηση της Mandy άρχισε μόλις στα επτά της χρόνια. Ο πατέρας της Keith Whitworth, 61 ετών σήμερα, μπήκε στο δωμάτιό της και την ξύπνησε μέσα στη νύχτα. Τα αγγίγματα εξελίχθηκαν σε σχεδόν καθημερινό βιασμό.
«Έκλαιγα κάθε βράδυ στο μαξιλάρι μου. Δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν, ένιωθα τόση μόνη και θλιμμένη. Δεν είμασταν καθόλου κοντά η μαμά μου κι εγώ», εξηγεί. «Μερικές φορές με πήγαινε στο πάρκο. Έμοιαζε με μια ωραία βόλτα αλλά κι εκεί με κακοποιούσε. ‘Το κάνω μόνο επειδή σε αγαπώ’, μου έλεγε. Στο παιδικό μυαλό μου ένιωθα πιο πολύ σαν σύζυγός του παρά σαν κόρη του».
Αναζητώντας διέξοδο από την εφιαλτική ζωή της στο σπίτι της, η Mandy έμεινε έγκυος στα 15 της. Απέκτησε μία κόρη και τέσσερα χρόνια αργότερα έναν γιο.
«Για μένα το σεξ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ήταν κάτι βρώμικο και δυσάρεστο. Ήθελα να κάνω παιδιά γιατί είχα ανάγκη να κάνω τη δική μου οικογένεια», προσθέτει.
«Όταν γεννήθηκε η κόρη μου ένιωσα ένα κύμα αγάπης και ευτυχίας που δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά. Έφυγα από το σπίτι και ήμουν αποφασισμένη να είμαι καλή μαμά. Αυτός ήταν ο στόχος μου στη ζωή», συνεχίζει.
H Mandy δεν επέστρεψε στο σπίτι της κι έτσι η κακοποίηση σταμάτησε. Αλλά ο πατέρας της ζούσε κοντά της και τον έβλεπε τακτικά.
«Αρχικά προσπάθησα να διατηρήσω μια φιλική σχέση, για να τηρήσω τα προσχήματα. Αλλά εκείνος πάντα με άγγιζε και δοκίμαζε τα όρια», τονίζει. «Η κακοποίηση δεν αναφέρθηκε ποτέ αλλά με βάρυνε για όλη τη ζωή μου».
Στα 20 της της η Mandy γνώρισε τον Dave, «ήταν σαν να ανάσαινα καθαρό αέρα», περιγράφει. Καθώς το ζευγάρι ερχόταν όλο και πιο κοντά, η Mandy αποφάσισε για πρώτη φορά να μιλήσει σε κάποιον.
«Μέχρι τότε τα κρατούσα όλα μέσα μου, δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν. Αλλά ένιωθα πως μπορούσα να εμπιστευτώ τον Dave», λέει.
Δεν είχε όμως τη δύναμη να πάει στην αστυνομία. «Ήθελα να τα θάψω όλα μέσα μου και να επικεντρωθώ στα παιδιά μου. Αλλά δεν μπορούσα να ξεχάσω, η κακοποίηση ήταν εκεί μπροστά μου, κάθε μέρα. Συνεχώς άκουγα τη φωνή του σαν φλας μπακ».
Έτσι, πριν από δύο χρόνια, η νεαρή γυναίκα βρήκε το κουράγιο να πάει στην αστυνομία.
Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Keith Whitworth, που είχε διαπράξει σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάρος τριών παιδιών, οδηγήθηκε στη φυλακή. Κρίθηκε ένοχος για 23 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων βιασμού παιδιού και απόπειρας βιασμού.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου