Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών | Epirus World

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικώνΟι γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών δεν παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από την καθημερινή τους διατροφή.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Experimental Biology 2015, επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση λαχανικών είναι πολύ μικρότερη στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι μέσες προσλήψεις βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη D, ο σίδηρος και το φολικό οξύ είναι χαμηλότερες από τις συστάσεις σε γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών. Η μέση πρόσληψη καλίου και φυτικών ινών είναι περίπου οι μισές από τις συνιστώμενες, ενώ η μέση πρόσληψη βιταμίνης D είναι μικρότερη κατά 30% από τη σύσταση.

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού μιας γυναίκες, φαίνεται ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι διατροφικές συνήθειες, με αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών, λιπαρών ψαριών, φρούτων και λαχανικών.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου