Σταθάκης: Τέλος στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές | Epirus World

Σταθάκης: Τέλος στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Τέλος στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές βάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προαναγγέλοντας την επαναφορά του παλιού συστήματος για δύο δυο Κυριακές τον χρόνο. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να επιτραπεί στους περιφερειάρχες και τους τοπικούς συλλόγους να τα ανοίγουν άλλες δυο Κυριακές τον χρόνο, στις περιόδους των εκπτώσεων.

Για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση. Σημείωσε επίσης ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με όσους έχουν πάρει δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο διευκρίνισε ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

Εκτίμησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου