Μέσω Google εντοπίστηκαν οι bloggers - υβριστές του Βαγγέλη | Epirus World

Μέσω Google εντοπίστηκαν οι bloggers - υβριστές του Βαγγέλη

Οκτώ είναι προς το παρόν οι αδίστακτοι bloggers-υβριστές της μνήμης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κάποιοι από αυτούςείναι από την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν ακόμη και προσωπικά τον άτυχο φοιτητή, κάτι που ερευνούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 «Άτομα με ρητορική μίσους για ένα πεθαμένο παιδί μπορεί να έχουν επιτεθεί σε εκείνο και όταν ήταν ζωντανό. Εξετάζουμε το κατά πόσο κάποιοι από αυτούς τους bloggers γνώριζαν τον Βαγγέλη και εάν είχαν ασκήσει και εκείνοι bullying σε βάρος του» υποστήριζει στέλεχος της αρμόδιας υπηρεσίας.
Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι κάτοικοι Κρήτης
Τα συγκεκριμένα άτομα -άριστοι γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών- για τα οποία διαπιστώθηκε ότι έβριζαν χυδαία σε διάφορες ιστοσελίδες τον Βαγγέλη είναι μέχρι στιγμής οχτώ. Εντύπωση προκαλεί ότι κάποιοι από αυτούς είναι κάτοικοι Κρήτης. «Οι διαχειριστές που έχουμε εντοπίσει γνωρίζονται μεταξύ τους και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Έκαναν χαβαλέ με χυδαιότητες κατά του νεκρού. Η Google ανταποκρίθηκε προς τιμήν της γρήγορα στο αίτημά μας και έτσι προκρατήθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Έτσι όταν κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και μπορούσαμε και τυπικά να τους εντοπίσουμε δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος», προσθέτει αξιωματικός της Αστυνομίας.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βάρος τους για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση». Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανακάλυψη των δραστών.
Όπως ανακοινώθηκε, τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτήδειωνεντοπίστηκαν και τα σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο προσβολής και ύβρης κατέβηκαν.
Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού «Cyber Alert». Οι καταγγελίες που κατακλύσανε το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μέσω email.
Για τις ενέργειες αυτές ενημερώθηκαν οι γονείς του Βαγγέλη, οι οποίοι μπορούν παράλληλα να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για προσβολή μνήμης νεκρού. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου