ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η εγκαταλελειμμένη στοά Αραβαντινού σκιά του παλιού εαυτού της | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η εγκαταλελειμμένη στοά Αραβαντινού σκιά του παλιού εαυτού της

Στην οδό Αραβαντινού, στο κέντρο της αγοράς των Ιωαννίνων, υπάρχει η ομώνυμη στοά, η οποία γεφυρώνει την περιοχή με το ιστορικό "Κριθαροπάζαρο" την περιοχή του Αγίου Νικολάου Αγοράς και την οδό Κάνιγγος που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Μέχρι τις αρχές της κρίσης ήταν μια πολυσύχναστη στοά με μεγάλη εμπορική κίνηση αλλά και μεγάλη εμπορική αξία, καθώς εκεί βρίσκονταν πολλά γνωστά καταστήματα της πόλης που προσέλκυαν του Γιαννιώτες καταναλωτές. Σήμερα όμως, όλα στη Στοά Αραβαντινού είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς το σκηνικό συνθέτουν κλειστά καταστήματα και εικόνα εγκατάλειψης. Η στοά σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα την αίγλη των παλαιότερων χρόνων, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστοι και οι επισκέπτες, περαστικοί που αποφασίζουν να τη διασχίσουν. Δε θα ήταν άσχημη ιδέα, ο εμπορικός σύλλογος της πόλης σε συνεργασία με το...
δήμο Ιωαννιτών και φυσικά τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να εξετάσουν προτάσεις και να καταλήξουν σε λύσεις για την αναζωογόνησης αυτού του εμπορικού ιστού της πόλης, που σήμερα παραμένει σικά του παλιού εαυτού του.

epirusgate.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου