Αστυνομικά τμήματα χωρίς... αστυνομικούς | Epirus World

Αστυνομικά τμήματα χωρίς... αστυνομικούς

Δεν επιστρέφουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που απομακρύνονται από τις φυλάξεις VIP προσώπων, όπως προκύπτει από την υποστελέχωση νευραλγικών Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής.
Τέσσερα κομβικής σημαίας Αστυνομικά Τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και οι ελπίδες για επάνδρωσή τους από ένστολους που εξοικονομούνται από συνοδείες επωνύμων αποδεικνύονται μέχρι στιγμής φρούδες. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης έχει ανακοινώσει ότι 1.000 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τους VIP και επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις, μέχρι στιγμής ούτε ένας από αυτούς δεν έχει ενισχύσει το Α.Τ. Ακροπόλεως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

«Υπάρχει συγκεκριμένο κόλπο που χρησιμοποιούν αστυνομικοί-βύσματα για να μην επιστρέψουν σε μάχιμες θέσεις και Α.Τ. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δίπλα σε επωνύμους φροντίζουν να αλλάξουν την οργανική τους θέση, ώστε όταν έρθει η ώρα να φύγουν από τη συνοδεία του προσώπου να πέσουν στα μαλακά, δηλαδή σε κάποια ευνοϊκή για εκείνους υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν γεμίσει κόσμο υπηρεσίες που επιτρέπουν ξεκούραστα 8ωρα. Έτσι και τώρα φεύγουν από τους VIP αλλά δεν επιστρέφουν εκεί από όπου έφυγαν», εξηγεί στην εφημερίδα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. 

Το Α.Τ. Ακροπόλεως μαζί με αυτά των Πετραλώνων, της Δάφνης και του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά είναι τόσο «γυμνά» που το προσωπικό τους δεν μπορεί να πάρει ρεπό. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αστυνομικοί που έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν «περί αυτοδίκαιης χρήσης των οφειλομένων ημερών ημερήσιας ανάπαυσης», όπως προβλέπεται από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σε περίπτωση που το προσωπικό απαιτήσει και πάρει τα ρεπό που δικαιούται, οι άνδρες θα επαρκούν απλά για να κρατούν ανοιχτά τα Α.Τ. χωρίς να εκτελούνται υπηρεσίες. 

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής έστειλε υπόμνημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα των τεσσάρων Τμημάτων ζητώντας τη διερεύνηση «τυχόν ποινικών ευθυνών Διοικητών ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων που αρνούνται συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα να εφαρμόσουν με αποτελεσματικότητα και ευελιξία όσο ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα να έχει σωρευθεί αδικαιολόγητα μεγάλος αριθμός οφειλομένων ρεπό στους συναδέλφους.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου