Ο βάλτος έκρυβε το μυστικό του Γιακουμάκη | Epirus World

Ο βάλτος έκρυβε το μυστικό του Γιακουμάκη

Ένας βάλτος μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από τη Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βίωνε τον εφιάλτη του, έκρυβε το μυστικό του 20χρονου φοιτητή. 
Το άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε τυχαία και έγραψε το τέλος στο θρίλερ των τελευταίων 37 ημερών. 

Τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως διαπιστώθηκε έφερε βαθύ τραύμα στον δεξιό καρπό του πιθανότατα από το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του φοιτητή αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σήμερα, Δευτέρα.

Τα στοιχεία έχουν αλλοιωθεί τόσο από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών όσο και από το τραγικό γεγονός ότι ζώα κατασπάραξαν το άψυχο κορμί του φοιτητή ενώ το σώμα του βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. 

Το πτώμα βρήκε ζευγάρι που περνούσε από το δρόμο και έμεινε στις λάσπες. Όταν ο οδηγός κατέβηκε και έψαξε στους θάμνους μέσα στο βάλτο βρήκε το άψυχο κορμί του νεαρού.

Όπως έδειξε η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε στην Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά Ιωαννίνων, ο νεαρός σπουδαστής ήταν στόχος της χλεύης άλλων σπουδαστών με επικεφαλής μία τετράδα από την Κρήτη.

Είχε ζητήσει μάλιστα και είχε αλλάξει δωμάτιο προκειμένου να γλιτώσει από τη λεκτική και σωματική βία των συμφοιτητών του.

Ο διευθυντής της σχολής που αποπέμφθηκε από τη θέση του μετά την κατάθεση του πορίσματος της εσωτερικής έρευνας είχε απευθυνθεί σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για να ζητήσει καθοδήγηση.

Η κακοποίηση που υφίστατο θεωρείται ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ψυχολογία του Βαγγέλη σε συνδυασμό και με τους κακούς βαθμούς που είχε πάρει.

Ο Βαγγέλης περιγράφεται με δύο λέξεις μόνο λέξεις. Ήταν αυτό που λέμε «καλό παιδί».

Η δύσκολη συμβίωση με συμπατριώτες του στο ίδιο δωμάτιο τον οδήγησε στο να ζητήσει αλλαγή. Έψαχνε ησυχία. Έψαχνε ηρεμία από τον εφιάλτη της χλεύης, της λεκτικής και σωματικής βίας που όπως έδειξαν τα σχετικά πορίσματα υφίστατο. 

Ο Βαγγέλης ήταν ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων και εσωστρεφείς. Δεν ήθελε να έχει την προσοχή πάνω του και για αυτό άλλαξε δωμάτιο χωρίς να πει κουβέντα για όσα τραγικά βίωνε από τους υπόλοιπους φοιτητές.Ήταν όμως κοινό μυστικό. Όλοι μέσα στους τοίχους της σχολής ήξεραν τις δύσκολες ώρες που πέρναγε στα χέρια ομάδας συμπατριωτών του.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αρμένους Ρεθύμνου. Ήταν ο πρωτότοκος γιος του κτηνοτρόφου Ανδρέα Γιακουμάκη και της Μαρίας. Όλοι στο χωριό τον ήξεραν για την ευγένειά του...

Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα και ενδεχομένως δεν θα απαντηθεί ποτέ είναι τι ήταν αυτό που έγινε το τελευταίο 24ωρο και τον οδήγησε αρχικά στην εξαφάνιση και στη συνέχεια, όπως όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν στην αυτοκτονία. Αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος και το μυστικό του το πήρε μαζί του...
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου