Στον δρόμο πολυμελής οικογένεια από καταστροφική πυρκαγιά | Epirus World

Στον δρόμο πολυμελής οικογένεια από καταστροφική πυρκαγιά

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα για οικογένεια στον οικισμό Βάλμη της Πηνείας, η οποία προχθές το βράδυ είδε το σπίτι της να καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το σπίτι της οικογένειας του κ. Αντώνη Αντωνόπουλου είχε πληγεί από το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 και η προχθεσινή πυρκαγιά αποτέλεσε για αυτόν και την οικογένειά του τη χαριστική βολή.
Στο σημείο που βρισκόταν το σπίτι, πλέον ορθώνονται μόνο αποκαΐδια και η οικογένεια προσπαθεί να βρει διέξοδο μέσα από τις στάχτες.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης και η σύζυγός του βρήκαν καταφύγιο σε ένα παλιό λυόμενο, σε ένα δεύτερο επίσης λυόμενο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει σπίτι διέμεναν τα βράδια η νύφη του και ο εγγονός του, τα εφτά παιδιά του έχουν φύγει από το χωριό, ενώ οι υπόλοιποι τρεις γιοί του διέμεναν στο «χτυπημένο» από το σεισμό σπίτι, το οποίο είχαν διαμορφώσει υποτυπωδώς με τσίγκους, για να είναι κατά κάποιο τρόπο κατοικήσιμο.

Όλα αυτά μέχρι προχθές το βράδυ, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα…

Φοβήθηκαν για τους ανθρώπους

Το ρολόι έδειχνε περίπου 11 το βράδυ της Κυριακής, όταν οι γείτονες άκουσαν φωνές. Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και αυτό που αντίκρισαν ήταν φλόγες.

Η φωτιά, όπως αναφέρει το patrisnews.com, είχε εξαπλωθεί σε όλο το οίκημα και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, ενώ το πρώτο τους μέλημα ήταν να αναζητήσουν τους ανθρώπους που διέμεναν μέσα, καθώς φοβήθηκαν ότι καιγόντουσαν μέσα στο σπίτι.

«Κοιμόμουν και πετάχτηκα από τις φωνές. Βγήκα από το σπίτι μου και είδα τη φλόγα. Κοιτάξαμε αμέσως για τους ανθρώπους, ψάχναμε να δούμε που είναι, φοβηθήκαμε ότι κάηκαν, αφού μέσα κοιμόταν ο ένας γιος. Ευτυχώς πρόλαβαν και βγήκαν» λέει ο κ. Νικόλαος Πανταζής.

Εκτός από το σπίτι που είχε τυλιχτεί στις φλόγες, κινδύνευσε άμεσα και το λυόμενο που βρισκόταν ακριβώς πίσω και μέσα σε αυτό κοιμόταν ο εγγονός και η νύφη του ιδιοκτήτη.

Κάποιοι κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις και το σκηνικό θύμιζε την κόλαση του Δάντη. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, ενώ οι κάτοικοι άρχισαν να ρίχνουν νερό με τα λάστιχα, φοβούμενοι να μην σκάσουν οι φιάλες υγραερίου που βρισκόντουσαν πίσω από το σπίτι. 
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου