Σπαραγμός από χιλιάδες κόσμου στην κηδεία | Epirus World

Σπαραγμός από χιλιάδες κόσμου στην κηδεία

Με μπαλωθιές αποχαιρετά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ο κόσμος που έχει κατακλύσει το Σελλί, το χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσινα στο Ρέθυμνο. Οι μπαλωθιές ενώνονται με τον θρήνο, με τα αναπάντητα ερωτηματικά, με την οργή, αλλά και με την οδύνη της μητέρας του που δεν άντεξε από τον σπαραγμό και λιποθύμησε.

Χιλιάδες κόσμου, συγγενείς, συγχωριανοί, φίλοι, συμφοιτητές του 20χρονου από τα Ιωάννινα, άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν, άνθρωποι που συγκλονίστηκαν από την τραγική κατάληξη της ιστορίας, βρίσκονται στο Σελλί. Η σορός του μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο, σε μια πομπή σπαρακτική, για να τελεστεί η κηδεία και ταυτόχρονα και το 40ήμερο μνημόσυνο, στη μνήμη του.
Η σορός του 20χρονου έφθασε στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 07.50 το πρωί. Εκεί είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου. Επικρατούσε σιωπή. Με την εμφάνιση του λευκού φέρετρου, ο κόσμος ξέσπασε σε θρήνο και μοιρολόγια.
Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες» έλεγε με λυγμούς. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το παιδί μου» φώναζε ο πατέρας του, ενώ η αδελφή του αγκάλιασε το φέρετρο του αδερφού της ψελλίζοντας: «αδελφούλη μου», όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Πρώτα, η πομπή έκανε μια στάση στο χωριό Αρμένιοι του Ρεθύμνου, όπου ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και η οικογένειά του. Και μετά, έφτασε στο Σελλί, το χωριό του πατέρα του.
Στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά συμμετέχοντας στην ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων. 
Την εξόδιο ακολουθία τελεί ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.
Φωτογραφίες: flashnews.gr - rethemnosnews.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου