ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: «Μάγεψε» το κοινό της Κυπαρισσίας ο Διονύσης Σιμόπουλος! | Epirus World

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: «Μάγεψε» το κοινό της Κυπαρισσίας ο Διονύσης Σιμόπουλος!

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία κατά την ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με θέμα «Η φύση μαγεύει» με ενδιαφέρουσες ομιλίες διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών αλλά και ερωτήσεις από το κοινό που κέντρισαν το ενδιαφέρον με την αρωγή του 1ου Δημοτικού σχολείου Κυπαρισσίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης καθηγητής Αστροφυσικής κ. Στράτος Θεοδοσίου, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, απάντησε με ευκολία σε ερωτήσεις μαθητών και κοινού ενώ δήλωσε μετά το πέρας της ημερίδας ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κυπαρισσία και τον χαροποίησε η παρουσία πολλών μαθητών, καθώς κύριος στόχος είναι ο εμπλουτισμός γνώσεων μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία.

 
Πρόσθεσε ότι τα παιδιά έχουν να προσφέρουν κάτι σπουδάζοντας, ενώ η μαγεία της Φυσικής έχει ανταπόκριση σε όλη την χώρα, ενώ επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων είναι ουσιαστικό καθώς όλα γύρω μας είναι Φυσική. Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα »Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;». Ανέφερε ότι το υδρογόνο που βρίσκεται διάσπαρτο στο Σύμπαν αποτελεί μέρος της ύπαρξης μας ενώ μίλησε με κατανοητούς όρους για την θέση του ηλιακού μας συστήματος λύνοντας απορίες που γεννιούνται μέσα μας. 
 
 
Εκπληκτική ήταν η ομιλία του Ηλείου επίτιμου Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου (από τον Γρύλλο του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο οποίος αποκάλυψε και την Κυπαρισσιώτικη καταγωγή του με την οικογένειά του καθώς έζησε εδώ τα παιδικά του χρόνια φοιτώντας σε τάξεις του Δημοτικού σχολείου.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 τόνισε ότι «η Φυσική είναι γύρω μας ως μέρος της καθημερινότητάς μας ότι πράγματι ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου η Φυσική μαγεύει και μάλιστα αυτό το ταξίδι διεξάγεται με την Ένωση σε όλη την Ελλάδα για να ανάψουμε το ενδιαφέρον των νέων μαθητών. Η Ένωση προσπαθεί να αναβιώσει την κατανόηση της περιοχής μας αλλά και το πεδίο εφαρμογής της Φυσικής που μας δημιουργεί ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις».
 
Σε ερώτηση για τη διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, απάντησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι νέοι αναγκάζονται να ξενειτευτούν υπολογίζοντας ότι τα τελευταία 5 χρόνια περισσότεροι από 160.000 νέοι έχουν αναχωρήσει για το εξωτερικό.
 
Ωστόσο υπογράμμισε ότι δυστυχώς για τη χώρα μας αυτή η φυγή προς το εξωτερικό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε ώστε να αφομοιώσουμε όλο αυτό το υλικό. Πάντως εξήγησε ότι το μόνο θετικό γεγονός είναι ότι τα χρόνια περνούν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η ευμάρεια που θα προέλθει μπορεί να αναγκάσει τους Έλληνες να ξαναγυρίσουν πίσω στην πατρίδα μας. 

Στο τέλος της εκδήλωσης διεξήχθησαν ερωτήσεις που απάντησαν οι ομιλητές με την βοήθεια του Προεδρείου που αποτελείτο από τον Αθανασόπουλο Διονύση, Μελά Γεώργιο και τον κ. Θεοδσίου ενώ με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις ομιλίες διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής μας από τα Δημοτικά, το Γυμνάσιο ως το Λύκειο αλλά και φορείς του τόπου μας.
patrisnews.com
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου