Σύμφωνο Σύμπραξης - Συνεργασίας φορέων στην Π.Ε Πρέβεζας ενάντια στην φτώχεια. | Epirus World

Σύμφωνο Σύμπραξης - Συνεργασίας φορέων στην Π.Ε Πρέβεζας ενάντια στην φτώχεια.

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρόγραμμα από την Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας και προβλέπεται να δοθεί έως το 2020 για την εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας. Ήδη
υπεγράφη και από το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη το σύμφωνο Σύμπραξης -Συνεργασίας των 15 φορέων από την Π.Ε Πρέβεζας που αφορά την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ Eπισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε φτωχά νοικοκυριά, σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή απειλούνται από αυτή. Μεταξύ των φορέων και οι δήμοι του νομού, οι οποίοι ουσιαστικά διαχώρισαν τη θέση τους από την Κεντρική Ένωση Δήμων η οποία εκτιμά ότι οι ΟΤΑ διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια και μπορούν να προχωρήσουν σε συμπράξεις με την εκκλησία και τις κοινωνικές οργανώσεις. Το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε συναντήσεις διαβούλευσης σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες με την καθολική συμμετοχή όλων των Μητροπόλεων και Δήμων της Ηπείρου, καθώς και όλων των φορέων που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και προστασία σε άτομα, οικογένειες με παιδιά και σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, που αντιμετωπίζουν ζητήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Εντός του 2015 η Κοινωνική Σύμπραξη θα δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση στους δυνητικούς ωφελούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για ένταξή τους στις δράσεις στήριξης που υλοποιούνται, έχοντας την ευθύνη για την τελική ταυτοποίηση των ωφελουμένων, την παρακολούθηση διανομής της υλικής βοήθειας και τον συντονισμό της επιτόπου παροχής των συνοδευτικών υπηρεσιών.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου