Ξαναδιαβάζουν το κόψιμο στο χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη | Epirus World

Ξαναδιαβάζουν το κόψιμο στο χέρι του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον ιατροδικαστή Θόδωρος Βουγιουκλάκη. 
Ενα από τα βασικά θέματα που προβληματίζουν στην έρευνά είναι αν στον καρπό του άτυχου φοιτητή υπήρχαν μία ή δυο τομές. 

Σύμφωνα με το «Εθνος» ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού». Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.

Οι ιατροδικαστές λένε ότι οι τοξικομανείς είναι κυρίως αυτοί που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο αλλά σταματούν γιατί το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνο.

«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λέπτα όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».

Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να ''σπάσει'' και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου