ΠΡΕΒΕΖΑ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  στο χώρο των εγκαταστάσεων του τοπικού πρακτορείου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Πρέβεζας η άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ».

Η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιήτε κάθε χρόνο στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας. Πολύτιμη για την σωστή και άψογη πραγματοποίηση της άσκηση ήταν και η συμμετοχή άλλων Υπηρεσιών όπως του ΕΚΑΒ και της Λ.Ε.Κ.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση ισχυρού σεισμού με συνέπεια την εκτεταμένη κατάρρευση των εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο του πρακτορείου, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα.
Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ήταν η δοκιμασία του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η πραγματοποίηση της οποίας συμβάλει στην αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων και διευκολύνει την συνεργασία των Υπηρεσιών σε πιθανό πραγματικό συμβάν.



















Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου