Απάντηση της ΕΕ για το Γεφύρι της Πλάκας | Epirus World

Απάντηση της ΕΕ για το Γεφύρι της Πλάκας

Η αρμόδια Επίτροπος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης της ΕΕ, κ.Κορίνα Κρέτσου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη σχετικά με τις καταστροφές λόγω πλημμυρών που έπληξαν την Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου και την ενεργοποίηση πόρων του ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας τόνισε πως «Το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο κατόπιν αίτησης από τις εθνικές αρχές της πληγείσας χώρας, εντός 12 εβδομάδων από την επέλευση της καταστροφής. Στην αίτησή της η Ελλάδα μπορεί επίσης να ζητήσει προκαταβολή που μπορεί να ανέλθει στο 10 % της αναμενόμενης οικονομικής συνδρομής από το Ταμείο» και επεσήμανε πως ήδη οι ελληνικές αρχές και η Επιτροπή  έχουν έλθει σε επαφή για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος δράσης.
Η κ. Κρέτσου σημείωσε πως «η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαρτηθεί από το ποσό της συνολικής άμεσης ζημίας, το οποίο πρέπει να εκτιμηθεί από τις ελληνικές αρχές και να γνωστοποιηθεί με την αίτηση. Στην περίπτωση περιφερειακής καταστροφής, η ζημία πρέπει να υπερβαίνει το 1,5 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της πληγείσας περιοχής».
artinews.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου