«Αγαπητή Ελλάδα, ο πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια» | Epirus World

«Αγαπητή Ελλάδα, ο πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια»

Για τον αρθρογράφο του Bloomberg, Λεονίντ Μπερσίντσκι, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνέπειές του ανήκουν στον παρελθόν. Σε άρθρο του με τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν 70 χρόνια», διατυπώνει την άποψη πως «ο Τσίπρας και η ομάδα του θα πρέπει να δουν τη σημερινή πραγματικότητα και να σταματήσουν να χάνουν χρόνο σε παράπονα 70 ετών».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τις ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, επικαλούμενη την αποπληρωμή 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων το 1960 και τη συμφωνία του 1990, με την οποία «το θέμα έκλεισε οριστικά».

«Ο Τσίπρας απορρίπτει αυτή την ερμηνεία. Σύμφωνα με αυτόν, η Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, υπό την οποία πάνω από το ήμισυ του χρέους της Δυτικής Γερμανίας διαγράφηκε από χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδας, ανέβαλε το θέμα των αποζημιώσεων έως την επανένωση της Γερμανίας», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Και οι δύο πλευρές έχουν τους θερμούς υποστηρικτές τους στην Ευρώπη. Εάν η Αθήνα έφερνε ποτέ το θέμα στα δικαστήρια -θα μπορούσε, δυνητικά, να το κάνει- τα επιχειρήματά τους θα συνεχίζονταν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μόνο που η διαδικασία θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο. Δεν είναι ένα ασφαλές στοίχημα για την Ελλάδα, μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης», γράφει ο Μπερσίντσκι.

Όπως σημειώνει ακόμη, γι’ αυτό τον λόγο ο Τσίπρας επικαλείται την ηθική και όχι τη γλώσσα της νομολογίας. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, επιμένει πως πρέπει και επικεντρωθούν στα σημερινά θέματα και στο κοινό μέλλον.

«Οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι είναι άσκοπο να αναμασούν παλαιά λάθη όταν δεν είναι η ρίζα των σημερινών προβλημάτων τους. Οι πόλεμοι τελειώνουν, και μοιραία οι δρόμοι νικητών και χαμένων χωρίζουν. Η γερμανική μεταπολεμική πορεία έχει οδηγήσει σε οικονομική επιτυχία, σε αντίθεση με την ελληνική», επισημαίνει.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου