Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | Epirus World

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

«Μασία», προπονητής Κρόιφ, «Dream Team», Μαραντόνα, Ρονάλντο, Ρομάριο, Ριβάλντο. Τα 22 χρόνια προεδρίας του Τζουζέπ Λουίς Νούνιεθ θα τον αφήσουν στην ιστορία ως έναν εκ των κορυφαίων Μπλαουγκράνα.
Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε ο Τζουζέπ Λουίς Νούνιεθ. Υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και την υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 1978 έως και το 2000, όταν και τον διαδέχτηκε ο Τζοάν Γκασπάρτ. Σε αυτά τα 22 χρόνια ο Νούνιεθ έβαλε τους Μπλαουγκράνα στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τεράστιες καινοτομίες για τη δική του περίοδο.
Εκείνος ήταν που μεγάλωσε δύο φορές τη χωρητικότητα του «Καμπ Νόου» και το έφτασε στη σημερινή μορφή του, που διεύρυνε τη λαϊκή διακυβέρνηση του club, που έστησε τη «Μασία», το προπονητικό κέντρο και το μουσείο του συλλόγου. Επίσης, άλλαξε εντελώς το χάρτη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όταν το 1979 αρνήθηκε στην κρατική τηλεόραση να πάρει εικόνα από αγώνα της Μπάρτσα, δίχως να πληρώσει.
Εκείνος ήταν που έδωσε τα κλειδιά στον Γιόχαν Κρόιφ, που οδήγησε στη δημιουργία της θρυλικής «Dream Team», του πρώτου Πρωταθλητριών (1992) και που έφερε τους Μαραντόνα, Λάουντρουπ, Στόιτσκοφ, Ρομάριο, Ρονάλντο, Ριβάλντο και άλλους παικταράδες. Γενικότερα η προεδρία του ήταν από τις πλέον σημαντικές στην ιστορία των Καταλανών.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου