ΑΡΤΑ- Ανακοίνωση απο το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία | Epirus World

ΑΡΤΑ- Ανακοίνωση απο το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα χαιρετίζει τους συναδέλφους που μαζικά συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο μας για σήμερα Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων από την ΕΦΑ Πρέβεζας. 17 εργαζόμενοι στη Νικόπολη δεν ...
κλήθηκαν να πάνε για δουλειά σήμερα (!), με τη απαράδεκτη δικαιολογία ότι θα έρθει χειμώνας, ενώ 2 ακόμη εργαζόμενοι από την Κασσώπη προβλέπεται να χάσουν τη δουλειά τους «για να υπάρχει δικαιοσύνη», όλοι δηλαδή να χάνουν και όχι να κερδίζουν. Μεταξύ αυτών ο γραμματέας και ένα ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Δεν είναι όμως μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους το ταξικό μας σωματείο, τους συναδέλφους τους, όλους εμάς που διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του σωματείου μας κανένας συνάδελφος δε μπήκε για δουλειά στο Θέατρο της Νικόπολης μετά και από περιφρούρηση του χώρου, πάνω από το 90% των εργαζομένων στη Δωδώνη συμμετείχαν στη στάση εργασίας, όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων στην Κασσώπη. Οι εργαζόμενοι μάλιστα της Νικόπολης και της Κασσώπης συναντήθηκαν και περιφρούρησαν το χώρο του Θεάτρου Νικόπολης. Εκεί συλλογικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, ως ενδιάμεσου κρίκου της κεντρικής διοίκησης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα από τους δρόμους της Πρέβεζας έως τα γραφεία της ΕΦΑ Πρέβεζας, όπου και κρεμάστηκε το πανό με σύνθημα «Καμία απόλυση στην αρχαιολογία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Η δυναμική που μας δίνει το δίκιο μας, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, το δικαίωμά μας να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και των οικογενειών μας δε μας αφήνει περιθώρια για απογοήτευση. Δε μας φοβίζουν οι απειλές, η προκλητική στάση του αναπληρωτή προϊστάμενου, ο οποίος τολμά να απευθύνεται υποτιμητικά στους εργάτες, σε αυτούς δηλαδή που χτίζουν τείχη, θέατρα, φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία του πολιτισμού μας, που χωρίς εμάς τελικά για ποιόν πολιτισμό μιλούν και νοιάζονται! Όποιος τολμά να μπει εμπόδιο στο δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια θα μας βρει απέναντι. Η αποφασιστικότητά μας, το δυνάμωμα του αγώνα μας με όποιες μορφές συλλογικά αποφασίσουμε, η μαζική συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, τα ταξικά σωματεία που ήταν και σήμερα δίπλα μας, όπως των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας είναι η καλύτερη απάντηση. Παίρνουμε δύναμη από το δίκιο μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Με μεγαλύτερη απαιτητικότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια οργάνωσης όλων των συναδέλφων στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας. • Απαιτούμε την επαναφορά όλων των 33 εργατοτεχνιτών στο έργο της αποκατάστασης του θεάτρου της Νικόπολης στην εργασία τους με την ανανέωση όλων των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι τον Μάϊο 2019, όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός του έργου! • Απαιτούμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων για την εκτέλεση των εργασιών πεδίου σε τις καιρικές συνθήκες και κάθε εποχή!
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου