Τριάντα επτά εκατομμύρια παγκοσμίως ζουν με τον ιό του AIDS | Epirus World

Τριάντα επτά εκατομμύρια παγκοσμίως ζουν με τον ιό του AIDS

Με κεριά και συγκεντρώσεις θα τιμήσουν σήμερα άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Στόχος να υπογραμμίσουν τη μάχη εναντίον του ιού HIV που προκαλεί το AIDS και να τιμήσουν τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου.
Φέτος είναι η 30η επέτειος από τη θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS και άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους θα πραγματοποιήσουν εκστρατείες και αγρυπνίες και θα φορέσουν για την περίσταση τις συμβολικές κόκκινες κορδέλες.
Περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με τον ιό HIV, σύμφωνα με το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/AIDS (UNAIDS), το οποίο τον Ιούλιο προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επιβραδυνθεί η μάχη εναντίον της παγκόσμιας επιδημίας.
Σε μια έκθεση, το σώμα αυτό του ΟΗΕ αναφέρει πως η παγκόσμια απάντηση στο HIV/AIDS βρίσκεται σε «επισφαλές σημείο», προσθέτοντας πως, ενώ τα ποσοστά θεραπείας αυξάνονται και ο αριθμός των θανάτων μειώνεται, «η επιτυχία στο να σώζουμε ζωές δεν συνδυάσθηκε με ίση επιτυχία στη μείωση των νέων μολύνσεων από τον HIV».
Οι θάνατοι από το AIDS, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο πληροφορίες από το Reuters, έχουν μειωθεί στο πιο χαμηλό επίπεδο αυτόν τον αιώνα, καθώς λιγότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν πέρυσι από ασθένειες σχετιζόμενες με το AIDS, αναφέρεται στην έκθεση.
Όμως μια κρίση στη χρηματοδότηση, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες πρόληψης δεν φθάνουν στους ευάλωτους πληθυσμούς και οι διακρίσεις εξακολουθούν να αποτελούν ζητήματα που προκαλούν ανησυχία.
Περισσότεροι από 77 εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV από τη δεκαετία του 1980 που εμφανίσθηκε η επιδημία, σύμφωνα με το UNAIDS. Λίγο λιγότεροι από τους μισούς, δηλαδή 35,4 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου