Ορειβατική διάσχιση : Σαμαρίνα - Δίστρατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας | Epirus World

Ορειβατική διάσχιση : Σαμαρίνα - Δίστρατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας

Την Κυριακή 21/10 ο ΕΟΣ Πρέβεζας διοργανώνει ορειβατική διάσχιση : Σαμαρίνα - Δίστρατο.

Η Σαμαρίνα είναι ονομαστό Βλαχοχώρι της Βόρειας Πίνδου, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.450 μ. στις Β.Α. πλαγιές του όρους Σμόλικα (2.637 μ.) και είναι το ψηλότερο χωριό της χώρας μας. Βρίσκεται χτισμένη ανάμεσα από πυκνά δάση πεύκου, οξιάς, πυξαριού και ρόμπολου. Έχει άφθονα κρύα νερά και ασύγκριτες φυσικές ομορφιές. Για αυτά της τα προσόντα την είπαν και την βάφτισαν «Ωραία Σαμαρίνα».

Το Δίστρατο είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και του Δήμου Κονίτσης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μ. στις πλαγιές του Σμόλικα.
Η πεζοπορία μας θα αρχίσει λίγο πριν από το χωριό της Σαμαρίνας όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης και θα κατέβουμε προς την κοιλάδα της Βάλια Κίρνα, η οποία βρίσκεται καλά κρυμμένη στη ΒΑ πλευρά του Σμόλικα.
Οι φίλοι συνορειβάτες, που θα είναι μαζί μας την Κυριακή, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν σε όλες τις αισθήσεις τους ανεπανάληπτες εμπειρίες.
Το μονοπάτι που θα διασχίσουμε είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 , το οποίο συντηρήθηκε πρόσφατα από τον Αποστόλη Τσιμπανάκο και από εθελοντές.
Κοινή με ΕΟΣ Άρτας.

Διαδρομή: Σαμαρίνα – Δίστρατο, 16 χιλιόμετρα περίπου.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 6-7
Αρχηγός Εξόρμησης: Αλεξάνδρα Χασακή (6986928561)
Αναχώρηση από πλατεία Ανδρούτσου – Πρέβεζα στις 6:00΄π.μ. για Σαμαρίνα.

Απαραίτητο για τη συμμετοχή σας είναι η επικοινωνίνα με την αρχηγό της εξόρμησης ή με τα γραφεία του συλλόγου μας : 26820 102004 και η προκαταβολή (10 ευρώ).




Φωτογραφίες: Αποστόλης Τσιμπανάκος
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου