Υπουργικό κεκλεισμένων των θυρών. Χωρίς κάμερες η εισήγηση του πρωθυπουργού | Epirus World

Υπουργικό κεκλεισμένων των θυρών. Χωρίς κάμερες η εισήγηση του πρωθυπουργού

Συνεδριάζει σήμερα χωρίς κάμερες για πρώτη φορά μετά από καιρό το υπουργικό συμβούλιο. 

Μετά το χθεσινό μυστικό ραντεβού, Τσίπρας και Καμμένος ξανακάθησαν στο ίδιο τραπέζι , αυτή τη φορά κεκλεισμένων των θυρών θα είναι το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου

Η εισήγηση του πρωθυπουργού δεν μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι όπως συνηθίζεται και όλα δείχνουν ότι αιτία είναι ο «τυφώνας» Καμμένος. Όλα πλέον θα είναι σε επίπεδο πληροφοριών. Το υπουργικό ξεκίνησε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι.

Η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε δημόσια σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ οι τόνοι έχουν πέσει. Στο ίδιο τραπέζι θα κάθονται και κάποια από τα στελέχη που στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της συγκυβέρνησης δεν αναμένεται ωστόσο να υπάρξουν ιδιαίτερες εντάσεις αφού «το θέμα Καμμένου το χειρίζεται αποκλειστικά ο πρωθυπουργός»..

Η ατζέντα περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται και τα μηνύματα που θα στείλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης σήμερα να στρέφεται στα Σκόπια και την προσπάθεια Ζάεφ να πετύχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

 Επίσης, το βάρος πέφτει από εδώ και στο εξής στα νομοθετήματα που υλοποιούν τις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στο θέμα των συντάξεων - για το οποίο η εκτίμηση είναι ότι θα κλείσει συναινετικά - και στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου