Μουσείο εικονικής πραγματικότητας στην Δωδώνη | Epirus World

Μουσείο εικονικής πραγματικότητας στην Δωδώνη

Στη δημιουργία μουσείου εικονικής πραγματικότητας θα προχωρήσει ο Δήμος Δωδώνης μέσω του προγράμματος Milestones II, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες. Το Milestones II αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου έργου Milestones το οποίο ολοκληρώθηκε το 2016 και αντικείμενό του ήταν η προστασία και προώθηση των αρχαίων θεάτρων Δωδώνης και Φοινίκης μέσω της εγκατάστασης ευφυών συστημάτων παρακολούθησης και δράσεων προβολής.

Με βάση το γεγονός ότι οι δύο περιοχές αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις στη σύνδεση του πολιτιστικού τους αποθέματος με τον τουρισμό και με απώτερο στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη επεδίωξαν και πέτυχαν την δυνατότητα υλοποίησης του νέου έργου.
Το φυσικό αντικείμενο του Milestones II περιλαμβάνει την δημιουργία χώρων πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, στους Δήμους Δωδώνης και Φοινίκης, καθώς και την συντήρηση τοιχογραφιών στον Ι.Ν. Ταξιαρχών Κωστάνιανης και τη συντήρηση της Βυζαντινής Εκκλησίας Αγίου Νικολάου Μεσοποτάμου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δωδώνης θα προχωρήσει στη δημιουργία μουσείου εικονικής πραγματικότητας σε υφιστάμενο κτίριο στη Δωδωνούπολη, το οποίο πρόκειται να διαμορφωθεί εσωτερικά και εξωτερικά.
Το κτίριο, διώροφο με υπόγειο,  προοριζόταν να στεγάσει το δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης αλλά με τις αλλαγές που επέφερε το σχέδιο Καλλικράτης κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε και οι χώροι μένουν σχεδόν ανεκμετάλλευτοι.
Με το συγκεκριμένο έργο, στο υπόγειο του κτιρίου, προβλέπεται να φιλοξενηθεί αίθουσα ατομικών προβολών εικονικής πραγματικότητας 15 θέσεων, στην οποία θα υπάρχει και διαδραστική οθόνη, καθώς και ένας μεγαλύτερος πολυχώρος προβολών, χωρητικότητας 35-40 θέσεων, στον οποίο εκτός των προβολών σε γιγαντοοθόνη ή προτζέκτορα θα μπορούν να φιλοξενούνται και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου προβλέπεται να γίνουν αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τη διαμόρφωσή του με είσοδο στους χώρους προβολών και με επίπεδες επιφάνειες πρασίνου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα οργάνωσης ήπιων υπαίθριων εκδηλώσεων.
Η πρώτη τεχνική συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, στην Τοπική Κοινότητα Δωδώνης.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων:
Δήμος Δωδώνης – επικεφαλής εταίρος
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
Δήμος Φοινίκης
Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας

Από το Δήμο Δωδώνης συμμετείχε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, ο αντιδήμαρχος Σπυρίδων Λαδόπουλος και υπάλληλοι του δήμου.
Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε:
-εις βάθος ανάλυση των συνολικών δραστηριοτήτων του έργου για κάθε εταίρο
-παρουσιάστηκαν οι στόχοι, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι ρόλοι και οι ευθύνες των εταίρων, τα ορόσημα του έργου, το σχέδιο δράσης
-παρουσιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του έργου
-δημιουργία ενός σταθερού και αποτελεσματικού πλαισίου συνεργασίας και επικοινωνίας
-διαπροσωπική εξοικείωση των ατόμων που απαρτίζουν την ομάδα έργου

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου