Πόσοι τουρίστες ήρθαν στην Ήπειρο… | Epirus World

Πόσοι τουρίστες ήρθαν στην Ήπειρο…

Ογδόντα χιλιάδες περισσότεροι τουρίστες ήρθαν στην Ήπειρο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Περισσότερα είναι και τα έσοδα από τις αφίξεις αυτές, ωστόσο η περιοχή έχει να διανύσει ακόμη δρόμο προκειμένου να συναγωνιστεί τις τουριστικά αναπτυγμένες της χώρας. Είναι ολοφάνερο ωστόσο ότι οι τάσεις είναι εξαιρετικά ανοδικές, αποτέλεσμα και της οργανωμένης εκστρατείας προβολής και ανάδειξης που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια, τους Δήμους, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και άλλους φορείς. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία αφορούν σε ένα χρονικό διάστημα όπου δουλεύει κατεξοχήν ο χειμερινός τουρισμός.

Από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούνιο είναι οι ορεινοί προορισμοί αυτοί που έχουν την τιμητική τους και η σημαντική άνοδος που καταγράφεται αφορά κυρίως σε αυτό τον τομέα.

Τα στοιχεία προέρχονται από την οριστική επεξεργασία που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος και καταδεικνύουν το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου.

Η Ήπειρος το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς υποδέχθηκε υποδέχθηκε 319 χιλιάδες τουρίστες. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 74,1 εκατομμύρια και οι διανυκτερεύσεις που έκαναν στην περιοχή φτάνουν στο 1.101.400. Κατά μέσο όρο δηλαδή έμειναν στην περιοχή περίπου τέσσερις βραδιές ο καθένας.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2017 στην Ήπειρο είχαν έρθει 241 χιλιάδες τουρίστες, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν 54,2 εκατομμύρια και οι διανυκτερεύσεις που είχαν γίνει έφταναν στις 905 χιλιάδες.

Οι χώρες από τις οποίες ήρθε ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στην Ελλάδα είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Βουλγαρία και η Γαλλία.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι οι τάσεις είναι ανοδικές και ότι απαιτείται συνεχής δουλειά και συνέπεια ώστε η Ήπειρος να ισχυροποιήσει την θέση της στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο είναι ότι και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης, ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από τα επίσημα στοιχεία.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου