Καταγραφή των επικίνδυνων σημείων | Epirus World

Καταγραφή των επικίνδυνων σημείων

Σε "χαρτογράφηση" των επικίνδυνων σημείων του Νομού προχώρησε το Τμήμα Τροχαία Πρέβεζας, αποτυπώνοντας τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση ακόμα καλύτερων συνθηκών στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις γενικές διαπιστώσεις της τροχαίας, το οδικό δίκτυο της περιοχής και κυρίως το παραλιακό (Εθν.Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας) μετά την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας του Ακτίου, της σύνδεσης της Ε.Ο Πρέβεζας- Γεφ.Καλογήρου με την Ιόνια Οδό αλλά και την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής δέχεται σε καθημερινή βάση μεγάλο όγκο επισκεπτών οι οποίοι κατευθύνονται προς τις παράκτιες περιοχές.

Η παλαιότητα του δρόμου και των λοιπών προσβάσεων δημιουργούν κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων και την διετία 2017 -2018 η υπηρεσία έχει επιληφθεί σε τροχαία δυστυχήματα κυρίως τους θερινούς μήνες.

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων :

•Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην συμβολή των οδών Λασκαράτου με την Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας παράλληλα με την δημιουργία ανισόπεδου κόμβου

•Τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στο σημείο όπου συμβάλλει η συνδετήρια οδός Ακρίβη -Μονολιθίου

•Διάφορες εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, φωτισμούς κλπ. καθόλο το τμήμα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας -Γέφυρας Καλογήρου

•Αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα και τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στην διασταύρωση του Αρχαγγέλου.

•Συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού , επαναχρωματισμός της διαγράμμισης και δημιουργία ισόπεδου κυκλικού κόμβου στον Ζέφυρο.

•Βελτιώσεις στο τμήμα του δρόμου Αρχαγγέλου-Γλυκή
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου